Ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, επανέλαβε τη θέση του ότι δεν πρόκειται να παραστεί στις ενημερώσεις προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, για το θέμα του νομοσχεδίου των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι συντάσσεται με τη θέση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με το θέμα της έμμεσης προτροπής του Κυριάκου Μητσοτάκη, να απέχουν από την ψηφοφορία του σχεδίου νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, όσοι «γαλάζιοι» βουλευτές διαφωνούν σε μία προσπάθεια να προλάβει τις αρνητικές ψήφους και να αποφύγει την κομματική πειθαρχία.

«Ζητήθηκε η γνώμη μου από συγκεκριμένο πρόσωπο από το κόμμα μου, που ασχολείται με αυτό το θέμα, δεν είναι ο κ. Σκέρτσος, από τον μήνα Οκτώβριο», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Εγώ είχα πει τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα ψήφιζα μια τέτοια ρύθμιση, διότι ήμουν μέσα στους 19 που είχα ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης όταν ήμασταν αντιπολίτευση. Με χαρά είδα ότι ο πρωθυπουργός σε αυτά που ανακοίνωσε είναι περίπου αυτά τα οποία και εγώ είχα βάλει ως ‘κόκκινες γραμμές’ για να το ψηφίσω. Από την στιγμή που αυτά τα δω στο χαρτί διατυπωμένα, δεν έχω πρόβλημα να υπερψηφίσω. Οι δύο βασικές προϋποθέσεις είναι κυρίως η παρένθετη μητέρα και το ‘γονέας 1’ και ‘γονέας 2’», υπογράμμισε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Όπως είπε: «Από εκεί και πέρα νομίζω ότι διαδικαστικά έγιναν λάθη τα οποία δεν πρέπει να επαναληφθούν μέχρι την ημέρα που θα έρθει το νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής. Είμαι στο ελληνικό Κοινοβούλιο από το 1990. Ποτέ δε θυμάμαι τον εαυτό μου να απείχα από μία ψηφοφορία. Όταν συμφωνώ, πάω και ψηφίζω και όταν διαφωνώ καταψηφίζω και διαγράφομαι. Τελευταία φορά που διαγράφηκα ήταν με κυβέρνηση του κόμματός μου όταν αρνήθηκα να ψηφίσω, παρότι υπήρχε κομματική πειθαρχία, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τον ΕΝΦΙΑ. Δεν είμαι υπέρ της αποχής ενός βουλευτού».

Και συμπληρώσε: «Εγώ στην παράταξή μου είμαι οργανωμένος από το 1964, όταν δεν υπήρχε ΝΔ. (…) Έχω συμπληρώσει 60 ολόκληρα χρόνια. Θεωρώ ότι για τέτοια μείζονα θέματα, και είμαι παλιάς κοπής κοινοβουλευτικός, πρέπει το θεσμικό όργανο να συγκαλείτε, και αυτό είναι η ΚΟ, (…) και να εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας. Δε θεωρώ ότι περιποιεί τιμή στον εαυτό μου να πάω για να μου κάνει μάθημα ένας καθόλα άξιος άνθρωπος, όπως είναι ο κ. Σκέρτσος, και γενναίος διότι δεν είναι αρμοδιότητά του. Δε θα πάω, δεν είναι προσωπικό το θέμα, είναι θεσμικό, δεν έχω κάτι να μάθω».

«Νομίζω ότι οι υπουργοί ή ψηφίζουν ή φεύγουν. Αυτή είναι η θέση μου», είπε ο κ. Κακλαμάνης κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Διαβάστε ακόμη: