Ο Νικ Κέιβ  αναφέρθηκε για τα αντισημιτικά σχόλια του Κάνιε Γουέστ, χαρακτηρίζοντάς τα “βαθιά απογοητευτικά” και “ντροπιαστικά”. Ο Κάνιε Γουέστ έχει κάνει πολλά σχόλια που έχουν καταδικαστεί ευρέως ως αντισημιτικά. Έκτοτε πολλές εταιρείες διέκοψαν την συνεργασία τους μαζί του, επιφέροντας ένα τεράστιο πλήγμα στην περιουσία του.

Μιλώντας με τον δημοσιογράφο Σον Ο’ Χάγκαν σχετικά με το νέο τους βιβλίο, “Faith, Hope and Carnage”, στο πλαίσιο του London Literature Festival, ο 63χρονος καλλιτέχνης ρωτήθηκε για την έννοια του διαχωρισμού της τέχνης ενός μουσικού από τις αμφιλεγόμενες πτυχές της προσωπικότητάς του.

Ο Κέιβ  μιλώντας για τον Γουέστ, συνδέοντας το θέμα της συζήτησης με την πρόσφατη διαμάχη γύρω το όνομα του ράπερ.

“Υπάρχει ο Κάνιε αυτή τη στιγμή, που κάνει αντισημιτικά σχόλια” είπε.Ο Κάνιε, είναι, κατά τη γνώμη μου, ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης της γενιάς μας. Λατρεύω τη μουσική του. Το ‘Yeezus’ και αυτά τα γκόσπελ άλμπουμ… αυτά τα γκόσπελ άλμπουμ δεν μοιάζουν με τίποτα που έχω ακούσει ποτέ πριν”, συνέχισε.

“Αλλά, το να κάνει όλα αυτά τα αντισημιτικά σχόλια, προσωπικά νομίζω πως είναι ντροπιαστικό. Είναι βαθιά απογοητευτικό και για κάποιο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι δύσκολο να ακούσω έναν δίσκο του Κάνιε, αλλά, ταυτόχρονα εκτιμώ περισσότερο το αποτέλεσμα και ξέρω ότι με τον καιρό θα μπορέσω να το ξεπεράσω και θα νιώσω ελεύθερος να μπορώ να ακούσω ξανά τη μουσική του” είπε και πρόσθεσε, “Η μουσική του δε θα είναι για πάντα εγκλωβισμένη στον χαρακτήρα του, με τον καιρό θα απομακρυνθεί από την κακή του πλευρά.”

Πολλοί καλλιτέχνες, διασημότητες, πολιτικοί και οργανισμοί έχουν καταδικάσει δημόσια τον Γουέστ για τις πρόσφατες δηλώσεις του, συμπεριλαμβανομένων των Τζακ Αντόνοφ, Τζον Λέτζεντ και Ντέιβιντ Σουίμερ.