Όχλος πυρπόλησε έναν 30χρονο άνδρα στην Αμπούτζα της Νιγηρίας με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και να πεθάνει. Η αστυνομία της χώρας ενημέρωσε πως το θύμα με το όνομα Ahmad Usman είχε διαφωνήσει με έναν μουσουλμάνο κληρικό και περί τα 200 άτομα, υποστηρικτές του, κινητοποιήθηκαν σε βάρος του.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους λόγους της διένεξης μεταξύ του 30χρονου και του κληρικού. Αστυνομικοί τον εντόπισαν στο σημείο, όπου δέχθηκε την επίθεση, και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 30χρονος, κατά τις πληροφορίες των Αρχών, δραστηριοποιούνταν σε τοπική ομάδα πολιτοφυλακής. Δημοσιογράφος του BBC επισημαίνει πως το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα εγκλήματα που σχετίζονται με μαζικές επιθέσεις από πλήθος.

Τον περασμένο μήνα, μία χριστιανή σπουδάστρια ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου όταν μουσουλμάνοι σπουδαστές την κατηγόρησαν για βλασφημία. Πριν από δύο εβδομάδες, τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν τις ζωές τους σε βίαια επεισόδια στα προάστια της Αμπούτζα. Άλλος ένας θάνατος από μαζική επίθεση κατεγράφη μερικές μέρες αργότερα.

Ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα λένε ότι τα συχνά περιστατικά βίας από όχλο τροφοδοτούνται από τη βαθιά ριζωμένη ατιμωρησία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.