Πανικό προκαλεί στο Μαξίμου η απώλεια ελέγχου της εφιαλτικής πανδημίας.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, μέλη της επιστημονικής επιτροπής, τα οποία εμπιστεύεται απόλυτα ο πρωθυπουργός, έχουν προειδοποιήσει ότι έχει χαθεί η δυνατότητα εντοπισμού των επιδημικών στοιχείων.
Γιαυτό μετά από μεγάλο διάστημα lockdown τα κρούσματα αυξάνονται, όπως επίσης και οι θάνατοι ασθενών. Η Επιστημονική Επιτροπή σηκώνει τα χέρια ψηλά και δεν μπορεί να κατανοήσει την έκρηξη κρουσμάτων σε περίοδο γενικευμένης καραντίνας με τα σχολεία κλειστά, την εστίαση και όλα τα καταστήματα.
Στα όρια οικονομία και κοινωνία
Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, στο Μαξίμου τρέμουν στην κυριολεξία την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, η οποία σε συνδυασμό με ένα τρίτο κύμα πανδημίας μπορεί να αποσταθεροποιήσει την οικονομία και την κυβέρνηση. Ήδη η κυβέρνηση κεφαλαιοποιεί αρνητικά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ οι αντοχές της κοινωνίας και της οικονομίας έχουν εξαντληθεί. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για δύο μήνες ακόμα, τότε κανείς δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τις συνέπειες που θα προκαλέσει.
Εσωτερική σύγκρουση
Στην κυβέρνηση ανησυχούν και για τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους αρμόδιους υπουργούς και επιστήμονες που διαχειρίζονται την εφιαλτική πανδημία. Οι διαφορές για παράλληλα συστήματα καταγραφής κρουσμάτων, για απευθείας αναθέσεις και για ολιγωρία στη λήψη περιοριστικών μέτρων στη Βόρεια Ελλάδα είναι αποτέλεσμα εσωτερικών συγκρούσεων και αλληλοϋπονόμευσης των παραγόντων που διαχειρίζονται την κρίση.