Υψηλότερα, αν και λιγότερο από το αναμενόμενο, θα ανεβάσει εφέτος τις τιμές των προϊόντων της η Βρετανική εταιρεία λιανικής Next. Η αναμενόμενη άνοδος των τιμών θα είναι της τάξης του 7% για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023 και 3% για το φθινόπωρο και το χειμώνα – ελαφρώς λιγότερο από τις αυξήσεις για τις οποίες είχε προειδοποίησε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Η Next ανακοίνωσε αύξηση 5,7% στα κέρδη προ φόρων για το έτος έως τον Ιανουάριο στα £870,4 εκατ. Χθες ο λιανέμπορος ανακοίνωσε επίσης ότι θα αγόραζε τη μάρκα μόδας Cath Kidston για £8,5 εκατ. αλλά όχι τα καταστήματά της.

Η Next έχει περίπου 500 καταστήματα και e-shop και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους λιανικής στη Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα, συχνά θεωρείται από τους παράγοντες της αγοράς ως ένας καλός δείκτης για το πώς πάει η βρετανική «High Street» στον τομέα του retail.

Υπενθυμίζεται ότι είχε ήδη ανεβάσει τις τιμές της το 2022 λόγω του αυξανόμενου κόστους παραγωγής. Και τον Ιανουάριο του 2023 είπε ότι οι τιμές θα πρέπει να αυξηθούν ξανά κατά 8% από την άνοιξη και το καλοκαίρι και κατά 6% αυτό το φθινόπωρο.

Διαβάστε περισσότερα