Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε το ενδεχόμενο να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στο Ισραήλ, την ώρα που χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ, σε αντικυβερνητική διαδήλωση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ρωτήθηκε για τις εκκλήσεις από τις τάξεις του δικού του κόμματος, του Λικούντ, προκειμένου να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, μόλις τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι εκλογές και η ενασχόληση με εκλογές, καθώς αμέσως θα μας διχάσουν», απάντησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Χρειαζόμαστε ενότητα αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.

Από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, η δημοτικότητα του Μπενιαμίν Νετανιάχου πέφτει κατακόρυφα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Το βράδυ του Σαββάτου διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ, ζητώντας τη διεξαγωγή εκλογών. Κάτι που σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα θα γίνει το 2026. Στην αντικυβερνητική διαμαρτυρία πήραν μέρος μερικές χιλιάδες πολίτες, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, πλήθος πολύ μικρότερο από εκείνο που συμμετείχε στις μαζικές διαδηλώσεις του 2023.

«Θα ήθελα να πω στην κυβέρνηση ότι είχατε την ευκαιρία σας, καταστρέψατε ό,τι μπορείτε να καταστρέψετε. Τώρα είναι η ώρα να τα διορθώσει όλα ο λαός όλα, όλα τα άσχημα πράγματα που κάνατε», είπε στο Reuters ένας από τους διαδηλωτές.

Διαβάστε ακόμη: