Τα πράγματα είναι απλά. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν με τις υπάρχουσες ηγεσίες να κερδίσουν τον Μητσοτάκη οπότε έχει αρχίσει η ζύμωση από διάφορα στελέχη προκειμένου να έχουμε έναν καινούριο φορέα ο οποίος θα ενώσει στελέχη από όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Ήδη στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν στελέχη που κινούνται σε αυτή τη λογική θεωρώντας ότι το ΠΑΣΟΚ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη «αντε να βγει δεύτερο» αλλά χωρίς να μπορέσει να αποτελέσει εναλλακτική επιλογή εξουσίας.

Ήδη ο Μανώλης Χριστοδουλάκης συμμετέχοντας στην εκδήλωση μαζί με τον Διονύση Τεμπονέρα και την Έφη Αχτσιόγλου δείχνει το δρόμο της σύμπραξης των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Η εκδήλωση αυτή όπως έχουμε ξαναγράψει έχει βάλει σε αναμμένα κάρβουνα τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη κοντά στον Κασσελάκη με εντολή του, τήν έχουν αποκηρύξει θεωρώντας πλέον τον Διονύση Τεμπονέρα κάτι σαν «προδότη».

Την θέληση να συμμετάσχουν σε ένα μεγαλύτερο σύνολο έχουν και στη Νέα Αριστερά.

Δεν είναι μόνο ότι η Έφη Αχτσιόγλου συμμετέχει σε μία τέτοια εκδήλωση αλλά το πιστοποιούν και άλλα γεγονότα.

Η Νέα Αριστερά είναι ένα αδύναμο κόμμα που στις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει ένα 3% με το ζόρι.

Νέος πολιτικός φορέας υπό τους Τσίπρα και Παπανδρέου μετά τις ευρωεκλογές – Οι δυσαρεστημένοι των ηγεσιών Κασσελάκη και Ανδρουλάκη ετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε νέο φορέα – Μαζί τους και η Νέα Αριστερά που για να επιβιώσει θα πρέπει να μπει σε ένα μεγαλύτερο σχήμα - Ο ρόλος του Χάρη Δούκα!

Η επιβίωσή των στελεχών (Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιοπουλου, Τσακαλώτου κ.α) περνάει μέσα από ένα μεγαλύτερο πολιτικό σχήμα.

Σε αυτή την ιδέα έχει μπει και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος πλέον κρατάει αποστάσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου που οι απόψεις για σύμπραξη των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ είναι παλιές.

Πριν καν μιλήσει ο Τσίπρας για προοδευτική διακυβέρνηση.

Παρόμοιες απόψεις έχουν και άλλα στελέχη όπως η Λούκα Κατσέλη που θα κάνει μία δική της πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του χώρου με τη συμμετοχή και υπογραφή και άλλων προσωπικοτήτων.

Σε αυτή την εξίσωση πάνε να βάλουν κάποιοι και τον Χάρη Δούκα επειδή κατάφερε να ενώσει τις κεντροαριστερές δυνάμεις κερδίζοντας το δήμο Αθηναίων.

Πρόσφατα ο ίδιος είχε συνάντηση με τους Χαρίτση-Ηλιόπουλο προκειμένου να τον στηρίξουν στον αγώνα που δίνει να γίνει και πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Όμως υπάρχει ευρύτερη ατζέντα πίσω από αυτή την συνάντηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, στο συνέδριο θα έχουμε τρομερές φασαρίες, στο ΠΑΣΟΚ αρχίζει η αμφισβήτηση ότι δεν φτάνει να είμαστε μόνο 2ο κόμμα, στη Νέα Αριστερά ψάχνονται μανιωδώς για συνεργασίες, οπότε η δημιουργία νέου φορέα θα είναι η φυσική κατάληξη μετά τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε ακόμη: