Τα άλλοτε παρεξηγημένα και σκιώδη κρυπτονομίσματα καταλαμβάνουν μέρα με τη μέρα το μερίδιό τους στην παγκόσμια αγορά.

Σε ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς την ευρεία υιοθέτηση (mainstream adoption), τα ψηφιακά νομίσματα απολαμβάνουν πλέον τους δικούς τους επίσημους δείκτες κρυπτογράφησης στη Wall Street.

Σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, η S&P Dow Jones Indices εισήγαγε τρεις δείκτες κρυπτογράφησης που συνδέονται με την απόδοση των δύο μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων: Bitcoin (BTC) και Ether (ETH).

Οι πρόσφατα εισαγόμενοι δείκτες περιλαμβάνουν το S&P Bitcoin Index (SPBTC) που βασίζεται στο Bitcoin, το E&E Ethereum Index (SPETH) και το S&P Cryptocurrency MegaCap Index (SPCMC), το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί την απόδοση των BTC και ETH σταθμισμένα με βάση την κεφαλαιοποίηση. Και οι τρεις δείκτες είναι άμεσα διαθέσιμα στον ιστότοπο της S&P.

Ρεκόρ για Ethereum στα $3.500

Η εταιρεία τόνισε ότι οι νέοι δείκτες κρυπτογράφησης έχουν σχεδιαστεί για τη μέτρηση της απόδοσης των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης που αναφέρονται σε αναγνωρισμένα, ανοιχτά χρηματιστήρια που πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις ρευστότητας και κεφαλαιοποίησης της αγοράς. «Οι δείκτες αποσκοπούν στη διαφάνεια στην αναδυόμενη αγορά κρυπτογράφησης», σημείωσε η S&P Dow Jones Indices.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα δεδομένα τιμολόγησης και αναφοράς παρέχονται από την εταιρεία λογιστικής και δεδομένων κρυπτογράφησης Lukka. Η εταιρεία υποστηρίζεται από τη μητρική εταιρεία S&P DJI της S&P Global, καθώς και τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή George Soros και τον λογιστικό σύμβουλο CPA.com.

Τα νέα συνέπεσαν με ένα ακόμη ρεκόρ του Ethereum πάνω από τα $3.500, του δεύτερου κορυφαίου κρυπτονομίσματος, το οποίο με κεφαλαιοποίηση πλέον σχεδόν $400 δισ. αρχίζει… να τρώει το ψωμί του Bitcoin, αφού το market dominance του (μερίδιο της αγοράς) σκαρφάλωσε στο 16%, με το Bitcoin να υποχωρεί στο 43%.

Περισσότερα για το πως ο “αυτοκράτορας” των κρύπτο χάνει σιγά σιγά το θρόνο του, διαβάστε εδώ.

Νέοι δείκτες κρυπτονομισμάτων στη Wall St - Ρεκόρ για Ethereum

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.