Νέες παρατάσεις και επέκταση υφιστάμενων μέτρων ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις αμέσως επόμενες ώρες το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς επεκτείνεται συνεχώς το lockdown.

Στόχος να προστεθούν στα μέτρα που έχουν ήδη παραταθεί και για τους πρώτους μήνες του 2021, όπως είναι οι αναστολές εργασίας με το επίδομα των 534 ευρώ, αλλά και το μέτρο της τηλεργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξαγγελίες θα περιλαμβάνουν τα εξής μέτρα:
Επιταγές: Το οικονομικό επιτελείο θα ανακοινώσει παράταση 75 ημερών για τις επιταγές που λήγουν μέσα στον Ιανουάριο. Παράλληλα, θα υπάρχει μέριμνα και για τις παλαιές επιταγές, της περιόδου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, που θα λάβουν παράταση 45 ημέρες και θα αφορά τις επιχειρήσεις που έχουν πτώση τζίρου πάνω από 40%.Επίδομα θέρμανσης: Παράταση θα δοθεί και στην υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, καθώς η πλατφόρμα «myΘέρμανση» κλείσει απόψε τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα διορία θα εκτείνεται για τα επόμενα 24ωρα και μόνο, ενώ θα αφορά κυρίως τους κατοίκους ορεινών περιοχών.
Επιστρεπτέα προκαταβολή: με την προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στον 5ο κύκλο να λήγει στις 15 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στην κρατική ενίσχυση, υπενθυμίζοντας πως το ελάχιστο όριο της προκαταβολής είναι τα 1.000 ευρώ και η ενίσχυση δεν συμψηφίζεται και δεν κατάσχεται. Επίσης, η μόνη προϋπόθεση για τη λήψη της Επιστρεπτέας Προκαταβολή Νο5 είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Ενοίκια: Το Υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Για τα ενοίκια Νοεμβρίου οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ για τα «κουρεμένα» ενοίκια Δεκεμβρίου, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου