Στον… «πάγο» βάζει το Υπουργείο Οικονομικών τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως η προστασία της α’ κατοικίας έληξε στις 31 Μαΐου. Σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, γίνονται προσπάθειες να «παγώσουν» οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών μέχρι την ολοκλήρωση της δημιουργίας του φορέα διαχείρισης των ακινήτων, κάτι που αναμένεται το ερχόμενο φθινόπωρο.

7.921 έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα

Το Υπουργείο Οικονομικών είναι σε ανοιχτή γραμμή με τις τράπεζες και τους διαχειριστές δανείων, προκειμένου να βρεθεί μια ενδιάμεση λύση για το θέμα.

Οι πολίτες θα πρέπει να αποστείλουν στην τράπεζα ή τον διαχειριστή του δανείου τους την τελευταία δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1 και τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9, ώστενα αποδείξουν ότι ανήκουν στα ευάλωτα νοικοκυριά και να ανασταλεί ο πλειστηριασμός της 1ης κατοικίας τους.

Επισημαίνεται ότι το ενδιαφέρον νοικοκυριών και επιχειρήσεων για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών είναι ιδιαίτερα έντονο. Μέχρι στιγμής, 7.921 άτομα έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και έχουν ξεκινήσει την αίτησή τους