Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανανέωσε τη συνεργασία της με τη UN Women (Γυναίκες των Ηνωμένων Εθνών), οργανισμό του ΟΗΕ που παρέχει προγράμματα, πολιτικές και πρότυπα που προασπίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση να χρησιμοποιεί τον αθλητισμό για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών.

Το νέο Μνημόνιο Συνεννόησης (MoU), το οποίο υπεγράφη από τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και την εκτελεστική διευθύντρια των Γυναικών του ΟΗΕ Σίμα Μπαχούς κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, επεκτείνει μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2012 και επεκτάθηκε για πρώτη φορά το 2017, όπως αναφέρεαι στην ιστοσελίδα της ΔΟΕ.

«Ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τις ζωές και η επέκταση της συνεργασίας μας με τις Γυναίκες του ΟΗΕ θα μας βοηθήσει να διασφαλίσουμε ότι όλες οι γυναίκες και τα κορίτσια έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από αυτή τη μοναδική δύναμη του αθλητισμού», είπε ο πρόεδρος  της ΔΟΕ.

«Με αυτό το νέο Μνημόνιο Συνεννόησης, θα ενισχύσουμε τις συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες μας για την ενθάρρυνση της αθλητικής συμμετοχής των κοριτσιών και την προώθηση της ισότητας των φύλων», πρόσθεσε ο Τόμας Μπαχ.

Η εκτελεστική διευθύντρια των Γυναικών του ΟΗΕ, Σίμα Μπαχούς, τόνισε:
 «Ο αθλητισμός είναι ένα ασυναγώνιστο πλεονέκτημα που μας βοηθά να τερματίσουμε όλες τις μορφές διακρίσεων και βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών και να διασφαλίσουμε την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην ηγεσία και τη λήψη αποφάσεων. Δεν μπορεί να υπάρξει υψηλότερος στόχος και μεγαλύτερη νίκη για όλους μας, και είναι τιμή μας που ανανεώνουμε τη συνεργασία μας με τη ΔΟΕ για να εργαστούμε μαζί προς αυτόν τον στόχο».

 

 

Διαβάστε ακόμη: