Στις 18 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η συνάντηση των δύο ηγετών «κλειδώνει» για τις 18 του μήνα, που καταλήγουν τα δύο γραφεία. Η ημερομηνία θα οριστικοποιηθεί στη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ, αύριο, στην Άγκυρα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης θα επισκεφθεί αύριο την Τουρκία για να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, προετοιμάζοντας το έδαφος για την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Γεραπετρίτης: Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα επιβεβαιώσει την πρόθεση συνεργασίας μεταξύ των χωρών
«Θα επισκεφθώ την Τουρκία αφενός για να προετοιμάσουμε το έδαφος μαζί με τον ομόλογό μου για την συνάντηση των ηγετών μας στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, η οποία θα επιβεβαιώσει την πρόθεση συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, αφετέρου για να προετοιμάσουμε τη διοργάνωση της πρώτης συνόδου του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου (ΣΣΥΕ) που θα διεξαχθεί μετά από 7 χρόνια στη Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Δεκέμβριο», δήλωσε στο Anadolu ο κ. Γεραπετρίτης.

Όπως τόνισε, οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν σε θετικό κλίμα στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας, και «αποφάσισαν να επαναφέρουν την Τουρκία και την Ελλάδα στο δρόμο της συνεννόησης».

Ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι η θετική ατζέντα «στοχεύει στο πλαίσιο της αναζωογόνησης της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και επεκτείνεται σε τομείς συνεργασίας και στην επιχειρηματική κοινότητα, όπως οι μεταφορές, η ναυτιλία, η τεχνολογία, η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, όπως στο συγκεκριμένο παράδειγμα της επισημοποίησης της συνεργασίας μεταξύ του «Enterprise Greece» και του «Invest in Turkey».

Διαβάστε ακόμη: