Η ειλημμένη όπως όλα δείχνουν απόφαση Μητσοτάκη να τοποθετήσει ως Επίτροπο στην Κομισιόν τον Γιώργο Γεραπετρίτη στη θέση του νυν Αντιπροέδρου της ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά (για τον οποίο διατυπώνεται μια έντονη δυσαρέσκεια όσον αφορά τη στάση και τη συμπεριφορά του, από τον σκληρό πυρήνα του Μαξίμου) η θητεία του οποίου λήγει στο πρώτο εξάμηνο του 2024, φαίνεται ότι κρατά στο Μέγαρο Μαξίμου τον «έγκριτο» νομικό, ο οποίος μετά την αποχώρηση Δημητριάδη και με δεδομένη την αδυναμία Μπρατάκου να σηκώσει το βάρος των συνθηκών, βρήκε πρόσφορο  έδαφος και το εκμεταλλεύθηκε!

Υπό το πρίσμα αυτό, καλά πληροφορημένες πηγές με γνώση εκ των έσω επισημαίνουν ότι ο Γ. Γεραπετρίτης «μένει Μαξίμου» σε θέση Υπ. Επικρατείας, μέχρι να φύγει για Κομισιόν!

Καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης αυτή την ώρα θεωρεί ότι δεν είναι ορθό πολιτικά να τοποθετήσει τον Γεραπετρίτη σε ενεργό υπουργείο για πολύ λιγότερο από ένα χρόνο!

Την ίδια ώρα οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι οι μετοχές του Άκη Σκέρτσου είναι πολύ πεσμένες στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού καθώς δεν φέρεται να έχει ανταποκριθεί όπως αναμενόταν στα νέα του καθήκοντα με αποτέλεσμα να δείχνει «πολύ λίγος» για υψηλό κυβερνητικό πόστο και θέση προβολής!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ανερχόμενος Αστέρας στο Μαξίμου μετά τις εκλογές θα είναι ο εξαιρετικός νομικός Σταύρος Παπασταύρου, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι πρωθυπουργός θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αυτοδυναμία …

Διαβάστε περισσότερα