Το Bitcoin «σκαρφάλωσε» σε νέο ιστορικό την Παρασκευή (8/3), ξεπερνώντας τα 70.000 δολάρια, καθώς η «φρενίτιδα» των επενδυτών για τα crypto έστειλε το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα πάνω από τα 70.105 δολάρια, για να υποχωρήσει μετέπειτα στα επίπεδα των 66.000 δολαρίων.

Ειδικότερα, ήταν η πρώτη φορά που το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ξεπέρασε το φράγμα των 70.000 δολαρίων, ωθούμενο από τη ζήτηση των επενδυτών για ETF Bitcoin στην αγορά spot και την προσδοκία για επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων. Υπενθυμίζεται πως το bitcoin έφτασε ξανά σε υψηλό ρεκόρ την Τρίτη 6 Μαρτίου 2024, στα 69.000 δολ. για να υποχωρήσει αμέσως κατά 10%.

Mάλιστα όπως αναφέρει το Bloomberg, το νέο ράλι του bitcoin έχει συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, ειδικά το ethereum. To δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο καταγράφει σήμερα άνοδο 1,5% στις 3.943 δολάρια.

Το ethereum επωφελείται από τις αυξανόμενες προσδοκίες ότι θα είναι το επόμενο που θα κερδίσει έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για να προσφέρεται μέσω διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων. Από την αρχή της χρονιάς έχει ενισχυθεί περισσότερο από 60%.

Oμοίως και το Dogecoin σημείωσε διψήφια ποσοστιαία κέρδη το πρωί της Παρασκευής, ακολουθώντας το εντυπωσιακό ράλι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Διαβάστε ακόμη: