Ένα ερώτημα που έχουν θέσει στον Πρωθυπουργό στελέχη του κοντινού περιβάλλοντος είναι πως θα κινηθεί ο ίδιος σε σχέση με τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά. Ποια είναι η κατάσταση εκεί;

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφορούμενος από την λογική ΓΑΠ θέλει να στραφεί στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να κάνει δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ αλλά στα τυφλά. Με συνθήματα του 80’ και αναφορές για συντήρηση και Δεξιά.

Είναι δυνατόν να ισχυριστεί κανείς σώφρων άνθρωπος ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι συντηρητική ή Δεξιά; Γι’ αυτό τα συνθήματα αυτά δεν έχουν καμία απήχηση…

Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ έχει καταφέρει να αφομοιώσει το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως αν γινόταν ψηφοφορία μεταξύ των μελών του πρώτο κόμμα θα έβγαινε το… ΠΑΣΟΚ. Το εκσυχρονιστικό ΠΑΣΟΚ…

Επειδή, λοιπόν, θεωρεί ότι αυτός ο χώρος έχει ακόμα στελέχη που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω και να κάνουν ζημιά στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός σκέφτεται πολύ σοβαρά να πάει να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Άννας Διαμαντοπούλου στις 6 Νοεμβρίου.

Στην εκδήλωση σκέφτονται να παραβρεθούν και υπουργοί που υπηρέτησαν ή ήταν κοντά στην θητεία του από άλλες μικρότερες θέσεις.

Για παράδειγμα, θα παραστεί ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, άλλοτε αγαπημένο παιδί του Κ.Σημίτη, ο Γιώργος Φλωρίδης, επίσης, πρόσωπο που ανέδειξε ο πρώην Πρωθυπουργός, η Λίνα Μενδώνη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Χρήστος Στυλιανίδης, που ανήκει στον προσωπικό κύκλο του Σημίτη και εξ απορρήτων του κάποτε στην Κύπρο αλλά και ο Πάνος Τσακλόγλου, σημαντικός τεχνοκράτης προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ.

Εκεί θα βρεθεί και ο Ανδρέας Λοβέρδος, στέλεχος που ο Κώστας Σημίτης έκανε υπουργό και ουσιαστικά τον ανέδειξε.

Υπόψιν, ο Λοβέρδος είναι με το ένα πόδι στη ΝΔ και αυτό είναι ένα δείγμα ότι η ΝΔ κινείται ακόμα προς το κεντρώο χώρο που προσπαθεί να πάρει πίσω το ΠΑΣΟΚ.

Δεν ξέρουμε αν θα είναι εκεί ο Άκης Σκέρτσο, επιτελών χρέη συντονιστή στην κυβέρνηση.

Όμως, είναι και αυτός ένα στέλεχος που αναδείχτηκε σιγά σιγά από τον Κ.Σημίτη μέσω του Μ.Χρυσοχοίδη ενώ πολύ πιθανόν να είναι εκεί και ο Θανάσης Κοντογιώργης.

Σημαντική λεπτομέρεια. Δεν αποκλείεται να δούμε και τον Αντώνη Σαμαρά μιας και οι δύο άνδρες είχαν από παλιά μία καλή σχέση.

Πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης που πασχίζει να βρει κόσμο σε αυτό το χώρο, θα βρεθεί στην εκδήλωση.

Άλλωστε, αν θυμάστε όταν βγήκε πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, τον πρώτο που πήγε να συναντήσει ήταν ο Κώστας Σημίτης.

Ασφαλώς ο Σημίτης δεν ασχολείται με το σημερινό ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, να πούμε ότι η Άννα Διαμαντοπούλου έφτασε κοντά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά δεν έγινε υπουργός.

Διαβάστε ακόμη: