Ο ένας γεννήθηκε με εξαιρετικό ταλέντο και ο άλλος πάλεψε να γίνει ο καλύτερος. Και οι δύο έχουν αποδείξει την υπεροχή τους και εκτός γηπέδου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι έχτισαν και οι δύο μια τεράστια αυτοκρατορία τα τελευταία χρόνια, αλλά το ερώτημα είναι ποιος είναι πλουσιότερος;

Ήρθε η ώρα να μάθουμε την απάντηση…

Δύσκολο ξεκίνημα μιας μυθικής ζωής

Μπορεί πλέον και οι δύο να περιβάλλονται από αμύθητα πλούτη, όμως η ζωή τους δεν ήταν πάντα στρωμένη με ροδοπέταλα. Και οι δύο αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες στο ξεκίνημά τους. Όταν ο Ρονάλντο ήταν ένα άσημο νεαρό αγόρι, για να ζήσει καθάριζε τον δρόμο στην οικονομικά ταλαιπωρημένη Μαδέρα της Πορτογαλίας. Αλλά και ο Μέσι δεν γεννήθηκε μέσα στον πλούτο, πάλεψε σκληρά για να τον αποκτήσει. Ωστόσο, το εξαιρετικό ταλέντο τους ανέτρεψε τη ζωή τους. Ο ένας ξεκίνησε την καριέρα του με τη Σπόρτινγκ CP και ο άλλος με την Ακαδημία La Masia (τη διάσημη ακαδημία της FC Barcelona).

Η αρχή μιας λαμπρής καριέρας

Από την ημέρα που πάτησαν τα μαγικά τους πόδια στο γήπεδο, δεν άργησαν να ξεχωρίσουν και να διακριθούν. Ο Ρονάλντο, με το εξαιρετικό του στυλ και τη σωματική διάπλαση, κατέληξε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου κέρδισε τρεις τίτλους στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ και ένα τρόπαιο UEFA Champions League. Οι ασταμάτητες προσπάθειές του τον βοήθησαν να εξασφαλίσει μια ξεχωριστή θέση στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου συνέχισε να λάμπει. Εν τω μεταξύ, ο Μέσι συνέχισε να ντριμπλάρει μέχρι το δοκάρι του αντιπάλου. Βρέθηκε στην FC Barcelona, όπου έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε χρόνο μηδέν.

Συμβόλαια που ζαλίζουν

Όλοι μας όταν υπογράφουμε μια νέα σύμβαση εργασίας, ελπίζουμε σε μια καλύτερη συμφωνία από την προηγούμενη. Στην περίπτωση των δύο σούπερ σταρ αθλητών ωστόσο μιλάμε για συμβόλαια που έχτισαν κολοσσιαίες αυτοκρατορίες πλούτου και πολυτέλειας.

Ο Ρονάλντο, έχοντας κάνει αίσθηση στη Ρεάλ Μαδρίτης, πήρε το δρόμο για τη Γιουβέντους το 2018. Ο ήδη θρυλικός αθλητής υπέγραψε συμβόλαιο αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ με τον ιταλικό σύλλογο, πείθοντας ταυτόχρονα εκατομμύρια οπαδούς του να αγοράσουν τις νέες φανέλες CR7 με τα χρώματα της νέας του ομάδας. Αλλά τα νούμερα με τα πολλά μηδενικά, δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ρονάλντο υπέγραψε ένα συμβόλαιο ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ με την αναδυόμενη ποδοσφαιρική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, Al-Nassr. Από την άλλη πλευρά, ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είχε ήδη γίνει το αδιαμφισβήτητο αστέρι της Μπαρτσελόνα, ντρίμπλαρε στην Παρί Σεν Ζερμέν με ένα τεράστιο συμβόλαιο αξίας 35 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

«Χρυσές» χορηγίες

Ο μισθός τους είναι μονάχα-ένα μικρό-μέρος της περιουσίας τους. Και οι δύο θρύλοι του ποδοσφαίρου έχουν συνάψει πολύ προσοδοφόρες συμφωνίες χορηγίας με παγκοσμίως αναγνωρισμένες μάρκες.

Ο Λιονέλ Μέσι, γνωστός και ως μάγος, έχει κάνει ανταποδοτικές συμφωνίες με γίγαντες όπως η Pepsi, η Adidas και η Turkish Airlines. Ο Ρονάλντο, από την άλλη, έδωσε τα χέρια με τη Nike, τον CR7 και τη Herbalife. Και οι συμφωνίες αυτές γεμίζουν κάθε μήνα με πολλά μηδενικά τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους…

Τα social media των κροίσων ποδοσφαιριστών

Οι τεράστιοι μισθοί τους δεν αποτελούν τη μοναδική πηγή πλούτου τους καθώς και οι δύο διαθέτουν αρκετά ενεργές πλατφόρμες social media που αποφέρουν εκατομμύρια.

Μεταξύ των δύο, ο Ρονάλντο είναι η πιο δημοφιλής διασημότητα στο Instagram, με 600 εκατομμύρια και πλέον ακόλουθους. Ωστόσο και οι δύο ζητούν τεράστιες αμοιβές για χορηγούμενες δημοσιεύσεις, λόγω της επιρροής τους στον αγωνιστικό χώρο (και στο Instagram). Πληροφορίες αναφέρουν πως η διάσημη φωτογραφία τους με την σκακιέρα κόστισε στη Louis Vuitton, το ποσό των 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων…

Επιχειρηματικές Δραστηριότητες

Αυτοί οι σούπερ σταρ αθλητές δεν εντυπωσιάζουν απλώς το κοινό τους στο γήπεδο αλλά δραστηριοποιούνται και σε ιδιαίτερα κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Ιδιοκτήτης πολλών πολυτελών αυτοκινήτων, πολυτελών αρχοντικών και της καρδιάς της Τζορτζίνα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ξεχωρίζει για τις επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητές του καθώς διαχειρίζεται το brand CR7, ξενοδοχεία, γυμναστήρια και αρώματα.

Ο Μέσι, από την άλλη πλευρά, ασχολείται με την προώθηση της δικής του μάρκας ρούχων στο The Messi Store. Και ενώ εκείνοι κυνηγούν τη μπάλα στα γήπεδα, ο πλούτος κυνηγά αυτούς…

Ακίνητη περιουσία

Μπορεί στα γήπεδα να κινούνται διαρκώς, όμως ξέρουν πως ο πλούτος κρύβεται καλά σε επενδύσεις… ακινήτων. Πλήρως επιπλωμένο με πολυτελείς ανέσεις, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει εκτιμώμενη αξία 43 εκατομμυρίων λιρών.

Από την άλλη πλευρά και η ακίνητη περιουσία του Λιονέλ Μέσι, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη καθώς έχει συνολική αξία 23 εκατομμυρίων λιρών.

Συλλογή από Supercars

Η σύγκριση μεταξύ των δύο δεν θα είχε νόημα χωρίς μια ματιά στη συλλογή πολυτελών αυτοκινήτων που ανήκουν σε αυτούς τους θρύλους του ποδοσφαίρου.

Διάσημος για τον εξαιρετικά πολυτελή τρόπο ζωής του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξόδεψε περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια για να επιπλώσει το παραδεισένιο γκαράζ του. Από τη Rolls-Royce έως τη Bugatti, συναντά κανείς σχεδόν κάθε πολυτελή μάρκα αυτοκινήτων στον προσωπικό εκθεσιακό του χώρο.

Ωστόσο, ο Λιονέλ Μέσι κερδίζει αυτόν τον γύρο έχοντας στην ιδιοκτησία του 12- 15 πολυτελή αυτοκίνητα, αξίας περίπου 36 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Ferrari 335 S Spider Scaglietti του είναι το στολίδι της εκπληκτικής συλλογής του.

Καθαρή αξία: Ρονάλντο εναντίον Μέσι

Μέχρι στιγμής, έχουμε εξετάσει την ιστορία αλλά και τα διάφορα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, Ας μιλήσουμε όμως τώρα, για την καθαρή τους αξία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων το 2023. Από την άλλη πλευρά, ο Μέσι φαίνεται ότι υπερτερεί, έχοντας εκτιμώμενη καθαρή αξία περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια.

Εθελοντική εργασία

Και οι δύο αθλητές δεν χάνουν καμία ευκαιρία να γίνουν αγαπητοί προσφέροντας μεγάλα ποσά από την περιουσία τους για φιλανθρωπίες. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, ο Ρονάλντο δώρισε πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ στην Πορτογαλία, ενώ ο Μέσι απέδειξε το φιλανθρωπικό του πνεύμα υποστηρίζοντας παιδικά νοσοκομεία και πρωτοβουλίες της UNICEF.

Και νικητής είναι ο…

Καθώς και οι δύο σούπερ σταρ αθλητές διαθέτουν τεράστιο πλούτο και ζουν την πιο πολυτελή ζωή, δύσκολα μπορεί να ανακηρυχθεί κάποιος νικητής σε αυτή την αναμέτρηση. Ωστόσο, συγκρίνοντας την καθαρή αξία και των δύο, ο Μέσι σε καθαρή αξία υπερτερεί κατά 100 εκατομμύρια δολάρια αλλά αυτοί οι αριθμοί δεν μπορούν να είναι σταθεροί όταν μάλιστα υπολογίζονται σε εκατοντάδες. Η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο, τελικά δεν περιορίζεται μόνο στο γήπεδο αλλά συνεχίζει και στην φαντασία όλων με ποσά και χλιδή ασύλληπτης αξίας…

Διαβάστε ακόμη: