Ένας επιβάτης σκοτώθηκε και περισσότεροι από 30 άλλοι τραυματίστηκαν σε πτήση της Singapore Airlines από το Λονδίνο στη Σιγκαπούρη που επλήγη από έντονες αναταράξεις.

Το Boeing 777-300ER με προορισμό τη Σιγκαπούρη αναχώρησε από το Ηνωμένο Βασίλειο το βράδυ της Δευτέρας στις 22:17 τοπική ώρα, ενώ εξετράπη της πορείας του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Suvarnabhumi στην Μπανγκόκ όπου έκανε αναγκαστική προσγείωση στις 15:45 τοπική ώρα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ωστόσο, η πτήση SQ321 φέρεται να αντιμετώπισε έντονες αναταράξεις κατά την είσοδό της στον εναέριο χώρο της περιοχής, η οποία επί του παρόντος χτυπιέται από ακραίες τροπικές καταιγίδες.

Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το BBC. Είχε προγραμματιστεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης στις 18:10 τοπική ώρα.

Τοπικό μέσο της Ταϊλάνδης ανέφερε ότι στο σημείο βρίσκονταν διασωστικά συνεργεία. Αναφέρθηκε ακόμα ότι ένας επιβάτης έχασε τη ζωή του και περίπου 30 άλλοι τραυματίστηκαν, με αποτέλεσμα την αναγκαστική προσγείωση.

Δεν έγινε αμέσως σαφές από πού ήταν το άτομο που σκοτώθηκε στο περιστατικό. Σε μια δήλωση στο Facebook, η Singapore Airlines επιβεβαίωσε την αναγκαστική προσγείωση και ότι ένας επιβάτης πέθανε στο περιστατικό.

«Η πτήση της Singapore Airlines #SQ321, που εκτελούσε το Λονδίνο (Χίθροου) προς τη Σιγκαπούρη στις 20 Μαΐου 2024, αντιμετώπισε έντονες αναταράξεις κατά τη διαδρομή», ανέφερε η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας. «Το αεροσκάφος εξετράπη της πορείας του προς την Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15:45 τοπική ώρα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τραυματισμοί και ένας θάνατος στο Boeing 777-300ER. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος», ανέφερε.

«Η Singapore Airlines εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Διαβάστε ακόμη: