Μετά από πολλές ώρες αναζήτησης, η 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια που είχε εξαφανιστεί στα Χανιά, εντοπίστηκε νεκρή.

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση της νεαρής αγνοούμενης, Βιολέτ Γκιγκανό, καθώς όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, εντοπίστηκε νεκρή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σορός της Γαλλίδας βρέθηκε σε χαράδρα 5 χιλιόμετρα μακριά από το Ελαφονήσι.

Υπενθυμίζεται πως η Βιολέτ Γκιγκανό εξαφανίστηκε στις 24 Ιουνίου και σήμανε συναγερμός πρώτα στις γαλλικές και μετά στις ελληνικές αρχές, μετά από ενημέρωση από τους γονείς της, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό της.

Τι συνέβη;

Άκαρπες ήταν μέχρι και σήμερα το πρωί οι έρευνες, που σχετίζονταν με τον εντοπισμό της νεαρής Γαλλίδας. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» μάλιστα, ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Βιολέτ Γκιγκανό και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εξαφανίστηκε στις 24 Ιουνίου από το Ελαφονήσι της Κρήτης, διαθέτοντας γαλάζια μάτια, μαύρα μαλλιά, ύψος 1,48 μέτρα και μια κηλίδα στην πλάτη ανάμεσα στους ώμους. Η αγνοούμενη είχε καθημερινή επαφή με την οικογένειά της μέχρι και την Πέμπτη 24 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης, έκανε διακοπές μόνη της στα Χανιά, πήγε με αυτοκίνητο μέχρι τον Κριό, όπου το άφησε και συνέχισε με πεζοπορία στο Ελαφονήσι. Τελευταία επικοινωνία όμως, ήταν αυτή που είχε από το κινητό της, όταν ανέβασε μια φωτογραφία σε ομάδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «δηλώνοντας» πως ήταν στο Ελαφονήσι.

Οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν για την αγνοούμενη και για τον εντοπισμό της στήθηκε επιχείρηση στα νοτιοδυτικά παράλια των Χανίων, μεταξύ Κριού και Παλαιόχωρας, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητό της και προσωπικά της αντικείμενα.

«Χτένισαν» την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή

Τελικά, εντοπίστηκε νεκρή, με δεκάδες διασώστες να έχουν «χτενίσει» σπιθαμή προς σπιθαμή ολόκληρη την περιοχή μεταξύ του ακρωτηρίου Κριός και του Λαφονησιού στους Δήμους Καντάνου Σελίνου και Κισσάμου αναζητώντας κάποιο ίχνος της 29χρονης Γαλλίδας η εξαφάνιση της οποίας δηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης στις αρχές.

Από στεριάς, πυροσβέστες, αστυνομικοί και εθελοντές ερευνούσαν όλη την έκταση του πεζοπορικού μονοπατιού που συνδέει τον Κριό με το Λαφονήσι καθώς το αυτοκίνητο της κοπέλας εντοπίστηκε στον Κριό. Επίσης, οι έρευνες έγιναν και από αέρος με τρία drones, ένα της Πυροσβεστικής Χανίων, ένα εθελοντή από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Παλαιόχωρας και ένα των Σαμαρειτών από την Κίσαμο, με σκάφος του Λιμενικού από την Παλαιόχωρα, ενώ συμμετείχε και σκύλος από την εθελοντική Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών και μέλη του Ερυθρού Σταυρού Κισάμου.