Μια 29χρονη Γαλλίδα αγνοείται στα Χανιά με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στους αρμόδιους φορείς με σκοπό να την εντοπίσουν.

Δεκάδες  είναι οι διασώστες που «χτενίζουν» σπιθαμή προς σπιθαμή ολόκληρη την περιοχή μεταξύ του ακρωτηρίου Κριός και του Λαφονησιού στους Δήμους Καντάνου Σελίνου και Κισσάμου αναζητώντας κάποιο ίχνος της 29χρονης Γαλλίδας η εξαφάνιση της οποίας δηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης στις αρχές.

Έρευνες από τη στεριά, τη θάλασσα και τον αέρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το flashnews, από στεριάς, πυροσβέστες, αστυνομικοί και εθελοντές ερευνούν όλη την έκταση του πεζοπορικού μονοπατιού που συνδέει τον Κριό με το Λαφονήσι καθώς το αυτοκίνητο της κοπέλας εντοπίστηκε στον Κριό, ενώ στις 24 Ιουνίου, στην τελευταία επικοινωνία που είχε από το κινητό της, ανήρτησε μια φωτογραφία σε ομάδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «δηλώνοντας» πως ήταν στο Λαφονήσι.

Σημειώνεται πως η εν λόγω 29χρονη έκανε διακοπές μόνη της στα Χανιά, πήγε με αυτοκίνητο μέχρι τον Κριό, όπου το άφησε και συνέχισε με πεζοπορία στο Λαφονήσι ενώ να σημειωθεί πως σε κείμενο το οποίο είχε γράψει στη φωτογραφία από το Λαφονήσι ανέφερε πως περπατούσε τρεις ώρες.

Επιπλέον, αναφέρεται πως οι έρευνες γίνονται και από αέρος με τρία drones, ένα της Πυροσβεστικής Χανίων, ένα εθελοντή από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Παλαιόχωρας και ένα των Σαμαρειτών απο την Κίσαμο, με σκάφος του Λιμενικού από την Παλαιόχωρα, ενώ συμμετέχει και σκύλος από την εθελοντική Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών και μέλη του Ερυθρού Σταυρού Κισάμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ενδέχεται να ερευνήσει και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκεται στα Χανιά. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε και στην περιοχή του Κεδρόδασους, όπου διαμένουν αρκετοί κατασκηνωτές, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και ο προιστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων Γιάννης Βερυκοκίδης.

Οι γονείς της ανησύχησαν και ενημέρωσαν τις αρχές

Πάντως, η κινητοποίηση ξεκίνησε μετά την ενημέρωση των γαλλικών και στη συνέχεια των ελληνικών αρχών, από τους γονείς της 29χρονης που είναι στη Γαλλία, οι οποίοι ανησύχησαν καθώς δεν είχαν νέα της.