Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους Έλληνες… κομπλεξικούς.

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου έρχονται λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του 63ο γύρου διερευνητικών επαφών στην Άγκυρα την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021.

«Δεν είμαστε μια χώρα που απαντά στην Ελλάδα κάθε μέρα, δεν είμαστε μια κομπλεξική χώρα. Είμαστε μια μεγάλη χώρα, είμαστε η χώρα, το κράτος ενός μεγάλους έθνους. Δεν περνάει μέρα χωρίς να επιτίθενται στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών τους και οι υπόλοιποι. Δείτε τις διμερείς συναντήσεις, πήγαμε εκεί και μιλήσαμε για την Τουρκία, «η Τουρκία είναι έτσι, η Τουρκία είναι αλλιώς». Άρα όταν δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο και κάναμε τέτοια βήματα, με τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν το κόμπλεξ. Είμαστε μια ισχυρή χώρα. Δεν έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μαζί τους κάθε μέρα. Όταν χρειαστεί, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και τα βήματά μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. Δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα, κάνουμε κι εμείς ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας, δεν λέμε αερολογίες, αλλά κάνουμε πράξεις», ανέφερε στη δήλωσή του ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Οι προκλήσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της Τουρκίας Πινάρ Καρά,  κατηγόρησε την Κυριακή την Ελλάδα για «παράνομη, προκλητική και επιθετική» ενέργεια στο Αιγαίο, ενώ προειδοποίησε ότι οι ενέργειες «προκλητικότητας» στο Αιγαίο δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί της Χίου στο Βόρειο Αιγαίο, το οποίο βρίσκεται μόλις 16 χλμ από τις τουρκικές ακτές και ένα επιστημονικό σκάφος που μπήκε σε αμφισβητούμενα νερά είναι οι πιο πρόσφατες προκλήσεις, τόνισε όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η Τουρκία «συνεχίζει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της και το συμφέρον της στις θάλασσες μας με αποφασιστικότητα. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δοθεί εντολές στο ναυτικό, τις ένοπλες και τις αεροπορικές δυνάμεις», σημείωσε.