Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σε εκδήλωση στην επαρχία Χαϊμάνα για τη μάχη του Σαγγάρειου τον Αύγουστο του 1921 μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, παραμένωντας πιστός στην πάγια τακτική της προκλητικότητας και της έντασης, είπε ότι «ο Έλληνας έχει φαγούρα», «τρώγεται» να μπει σε περιπέτειες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε την Ελλάδα να μη γίνεται «εργαλείο» άλλων και «να σταματήσει τις προκλήσεις»: «Ενώ προσπαθούμε να σεβαστούμε τα δικαιώματα της γειτονίας και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, ο Έλληνας συνεχίζει να ξύνεται και να ξύνεται. Αν μπείτε σε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες σήμερα, όπως στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση για τη γειτονική μας Ελλάδα», είπε σε προκλητικό τόνο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Και, υπερασπιζόμενος την τουρκική διπλωματία ως «ανθρωπιστική και επιχειρησιακή», ο Τσαούβογλου υποστήριξε ότι η Τουρκία υπερασπίζεται τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της σε όλα τα πεδία. «Έχουμε project που θα συνεισφέρουν στην ειρήνη και στην ευημερία όχι μόνον στην περιοχή μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε.

Yeni Safak: Ψευτονταής ο Μητσοτάκης, κρύβεται πίσω από ΗΠΑ και Γαλλία

Σημειώνεται ότι η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, επιτίθεται κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για το : «Νταηλίκια Γιοκ» που δήλωσε στη ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο, με δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο: «O Ψευδονταής Μητσοτάκης κρύφτηκε πίσω από ΗΠΑ και Γαλλία»

Το εν λόγω δημοσίευμα κάνει λόγο για «συνεχιζόμενες προκλήσεις κατά της Τουρκίας» από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος παραδέχτηκε πως εμπιστεύεται περισσότερο Αμερικανούς και Γάλλους παρά τους Τούρκους. Στην έντυπη έκδοση μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται «στεφανωμένος» με τις σημαίες ΗΠΑ και Γαλλίας.

Η εφημερίδα κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως : «μετέτρεψε την Ελλάδα σε βάση των ΗΠΑ», ενώ άφησε αιχμές για την πρόσφατη επιστολή του υπουργού Νίκου Δένδια σε ομολόγους τους, στην οποία καταγγέλθηκε η προκλητική στάση της Τουρκίας, που απειλεί την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: