Το τελευταίο διάστημα, οι προκλήσεις της τουρκικής πλευράς έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς στελέχη της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «εξαπολύουν» καθημερινά απειλές κατά της Ελλάδας. Παράλληλα, η Άγκυρα συνεχίζει τις παραβιάσεις των ελληνικών συνόρων.

Σήμερα (06/01), στάθηκε αφορμή η φωτογραφία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Ψέριμο, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη. Ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, τόνισε ότι «η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και θα κάνει ό,τι χρειάζεται», σε απειλητικό ύφος. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν αναλώνεται σε λόγια του αέρα.

«Βλέπουμε ποιος έρχεται και συγχαίρει ποιον, σωστά; Χθες, ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δέχθηκε συγχαρητήρια από το Δήμαρχο της Αθήνας: “Είμαστε δίπλα σου, αδελφέ”. Είναι ξεκάθαρη, η “αδελφοσύνη” μεταξύ τους. Πείτε στον αδελφό σας, ο οποίος είναι μαζί σας, να πει στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να μη βγάζει φωτογραφίες με την Αλικαρνασσό από πίσω του. Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και κάνει ό,τι πρέπει. Η Τουρκία δε λέει λόγια του αέρα. Όταν λέει “θα έρθουμε ξαφνικά”, το εννοεί. Ειδικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δε μιλάει στον βρόντο», ισχυρίσθηκε.

Διαβάστε ακόμη: