Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, μιλώντας σήμερα στους βουλευτές του κόμματός του, AKP, όπου κατηγόρησε τη χώρα μας ότι είναι «κομπάρσος των ξένων δυνάμεων, που εργάζεται με μικρής αξίας μεροκάματο».
Ειδικότερα, ο Ερντογάν είπε ότι «Ξέρουμε τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος μας με την Ελλάδα». Παράλληλα, επανέλαβε ότι η χώρα του δεν θα αλλάξει στάση ως προς το αίτημα Σουηδίας και Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤ, αν δεν γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις. «Θα πούμε «ναι» στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μόλις αυτές οι χώρες απαλλαγούν από τους τρομοκράτες του PKK. Αντιμετωπίζουμε το ίδιο θέμα σε κάποιες χώρες της ΕΕ, όπου οι τρομοκράτες του PKK διαδηλώνουν στους δρόμους».
«Βρεθήκαμε στη Σμύρνη με αφορμή την άσκηση Efes 2022 και στείλαμε ενα ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο σε αυτούς που πρέπει. Συναντήσαμε και τις τοπικές οργανώσεις μας στη Σμύρνη», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε και έχουμε αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται εναντίον της χώρας μας και αφήνουν την Ελλάδα πάνω που γίνεται κακομαθημένη και πάλι όπως και στο παρελθόν. Το πρόβλημα είναι πως η Ελλάδα δεν αντιλαμβάνεται αυτό το παιχνίδι ή οικειοθελώς έχει αναλάβει τον ρόλο του κομπάρσου σε αυτό το παιχνίδι Ξέρετε πως στα γυρίσματα ταινιών οι κομπάρσοι είναι αυτοί που κουράζονται περισσότερο, φθείρονται και σπάνε τα χέρια και τα πόδια τους. Όμως στη σκηνή δεν εμφανίζεται το όνομά τους ούτε οι ίδιοι. Στο παρελθόν αυτό συνέβη στην Ελλάδα και αν επιμείνει στο ίδιο λάθος θα συμβεί ακριβώς αυτό και πάλι. Εμείς στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο,θα συνεχίζουμε να ενισχύουμε την παρουσία μας ως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική δύναμη. Όμως εκείνοι δεν θα καταφέρουν να προχωρήσουμε περισσότερο απο τον ρόλο του κομπάρσου που εργάζεται με μικρής αξίας μεροκάματο.»
Παράλληλα, στην συνάντηση των συμβούλων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Τζο Μπάιντεν στο Βερολίνο, Ιμπραήμ Καλίν και Τζέικ Σάλιβαν με εκπροσώπους των κυβερνήσεων της Γαλλίας, της Βρετανίας, και της Γερμανίας συζητήθηκαν η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το ουκρανικό, αλλά και το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος.