Tην απειλή της παύσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Κύπρου ανασύρει από το συρτάρι ξανά η γαλλική Nexans πιέζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις για να επιλυθούν οι ρυθμιστικές εκκρεμότητες του Great Sea Interconnector.

Στο θέμα είχε αναφερθεί το Radar επισημαίνοντας την πίεση που ασκείται από όλες τις πλευρές για να διασωθεί το έργο και να πειστούν οι κυπριακές αρχές να άρουν τις αγκυλώσεις και τα εμπόδια που βάζουν για την υλοποίηση του έργου Συνολικού ύψους 2 δις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γαλλική εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του ηλεκτρικού καλωδίου απέστειλε επιστολή στον ΑΔΜΗΕ με την οποία προειδοποιεί ότι αν μέχρι την Παρασκευή δεν έχουν κλείσει όλες οι ρυθμιστικές εκκρεμότητες του έργου θα αναστείλει κάθε εργασία για το καλώδιο από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Την προειδοποίηση ότι η γαλλική nexans θα κάνει πίσω εάν δεν υλοποιηθούν τα δύο ανοιχτά ζητήματα του έργου που είναι η ανάκτηση εσόδων από το στάδιο της κατασκευής του καλωδίου και η ανάληψη των γεωπολιτικών κινδύνων σε περίπτωση όπου υπάρχει εμπλοκή με την Τουρκία είχε εκφράσει στην τελευταία τηλεδιάσκεψη με την Κομισιόν, παρουσία της υφυπουργού ενέργειας κ. Αλεξάνδρας Σδούκου και εκπροσώπων της ΡΑΕ και της ΡΑΕΚ την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ.

Με την παρούσα επιστολή αποδεικνύεται ότι η Nexans προχωρεί στο επόμενο βήμα προκειμένου να πιέσει όλες τις πλευρές για να κλείσουν οι εκκρεμότητες του έργου και ή να συνεχιστεί ή να εκτροχιαστεί.

Ο ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε σήμερα τις ρυθμιστικές αρχές Ελλάδας και Κύπρου αλλά και το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας για την επιστολή της nexans επισημαίνοντας πως ακόμα κι αν δε λάβει το full notice to proceed θα συνεχίσει την παραγωγή του καλωδίου αν ενημερωθεί επισήμως πως έχουν επιλυθεί τα ρυθμιστικά ζητήματα.

Διαβάστε ακόμη: