Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάζει η έρευνα της Focus Bari για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων.

Πάνω από ένας στους δύο Έλληνες τρώνε συστηματικά έξω, ενώ αντίστοιχα αξιοσημείωτη αναλογία αγοράζει συχνά έτοιμο φαγητό σε πακέτο ή παραγγέλνει φαγητό απ’ έξω, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

  • Ένας στους δύο νέους επισκέπτονται συστηματικά εστιατόρια fast-food.
  • Η πλειονότητα των Ελλήνων αγαπούν να μαγειρεύουν και να πειραματίζονται με νέες συνταγές, ενώ αναγνωρίζουν τη σημαντικότητα του φαγητού με παραδοσιακό τρόπο και όλη την οικογένεια
  • Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες κρατούν προσεκτική στάση απέναντι στα κατεψυγμένα τρόφιμα, αποφεύγει συνειδητά τα μεταλλαγμένα/ γενετικά τροποποιημένα δηλώνουν επιφυλακτικοί ως προς τα συμπληρώματα διατροφής και εκφράζουν τάση για μια διατροφή με μειωμένη κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών.

Τι άλλο δείχνει η έρευνα

Ένας στους τρεις Έλληνες, και πάνω από ένας στους δύο της Gen Z τρώνε συστηματικά σε εστιατόρια:

 

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία πάνω από ένας στους δύο Έλληνες τρώνε συστηματικά έξω, ενώ αντίστοιχα αξιοσημείωτη αναλογία αγοράζει συχνά έτοιμο φαγητό σε πακέτο ή παραγγέλνει φαγητό απ’ έξω.

Ένας στους δύο νέους επισκέπτονται συστηματικά εστιατόρια fast-food.

Παράλληλα όμως, η πλειονότητα των Ελλήνων αγαπά να μαγειρεύει και να πειραματίζεται με νέες συνταγές, ενώ αναγνωρίζει την σημαντικότητα του φαγητού με παραδοσιακό τρόπο και όλη την οικογένεια.


Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες κρατούν προσεκτική στάση απέναντι στα κατεψυγμένα τρόφιμα, αποφεύγουν συνειδητά τα μεταλλαγμένα / γενετικά τροποποιημένα, δηλώνουν επιφυλακτικοί ως προς τα συμπληρώματα διατροφής και εκφράζουν τάση για μια διατροφή με μειωμένη κατανάλωση κρέατος / γαλακτοκομικών

Διαβάστε ακόμη: