Η Mercedes–Benz Ελλάς «γυρίζει» σελίδα, καθώς τα γερμανικά οχήματα θα αντιπροσωπεύονται, πλέον, από τον ελβετικό όμιλο, Emil Frey.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως «η αλλαγή ιδιοκτησίας θα επιτρέψει στην Mercedes–Benz Ελλάς να συνεχίσει κάτω από μία επιχειρηματική στέγη την επιχειρησιακή λειτουργία των επιβατηγών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων Mercedes–Benz και smart, των Φορτηγών Mercedes–Benz και Fuso καθώς και των Λεωφορείων Mercedes–Benz και Setra στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ο πρώην όμιλος Daimler AG έχει χωρισθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 σε δύο ανεξάρτητους ομίλους (Mercedes–Benz Group AG και Daimler Truck Holding AG).

  • Με τον Όμιλο Emil Frey, η Mercedes–Benz Ελλάς βρίσκει έναν έμπειρο και αξιόπιστο νέο μέτοχο, ο οποίος αποτελεί μακροχρόνιο συνεργάτη της AG, με μεγάλη εμπειρία στην πώληση και επισκευή οχημάτων σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές.
  • Με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, διασφαλίζεται η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών πωλήσεων και τεχνικής εξυπηρέτησης για τους πελάτες της, στα ίδια σημεία με σήμερα.

Η Mercedes–Benz Ελλάς, ως το πιο πρόσφατο μέλος του Emil Frey Group, του επί σειράς ετών μεγαλύτερου δικτύου διανομής οχημάτων στην Ευρώπη με πάνω από 620.000 πωλήσεις το 2021, εισέρχεται από το α’ τρίμηνο του 2023 σε μία νέα τροχιά ανάπτυξης στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου και σχεδιάζει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστική της θέση, σε μια περίοδο όπου ο κλάδος της αυτοκίνησης μετασχηματίζεται. Για να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη μετάβαση στο νέο καθεστώς, η αλλαγή της ιδιοκτησίας θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Επιπλέον, σημειώνει η εταιρεία, διατηρείται στο ακέραιο η δέσμευση της Mercedes–Benz για προσφορά άριστης εμπειρίας πελατών που σε συνδυασμό με τα κορυφαία προϊόντα και τις υπηρεσίες της μάρκας, την έχει διακρίνει ως μία από τις πολυτιμότερες και πλέον αξιοθαύμαστες εμπορικές επωνυμίες στην ελληνική αγορά, ανεξαρτήτως κλάδου.

Οι πελάτες της μάρκας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις ίδιες εξαιρετικές υπηρεσίες πωλήσεων και τεχνικής εξυπηρέτησης της Mercedes–Benz σε όλα τα ήδη γνωστά σημεία, καθώς η εταιρεία θα μεταβιβαστεί συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων συμβολαίων εξουσιοδοτημένων διανομέων και επισκευαστών και του συνόλου του προσωπικού της.

Ο Ιωάννης Καλλίγερος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes–Benz Ελλάς ανέφερε πως «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που γινόμαστε στρατηγικός εταίρος της Emil Frey AG και δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε και να επιταχύνουμε τη συνεχή ανάπτυξή της.

Η Emil Frey AG είναι αναμφίβολα ηγέτης στον τομέα της εμπορίας αυτοκινήτων και είμαστε βέβαιοι ότι η Mercedes–Benz Ελλάς, ως το πιο πρόσφατο μέλος της, θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την ηγετική της θέση στην πολυτελή κατηγορία στην Ελλάδα και θα συνεχίζει να διαμορφώνει τις τάσεις στον ραγδαία μεταβαλλόμενο χώρο της αυτοκίνησης».

Ο Γκέρχαρντ Σέρμαν, Διευθύνων Σύμβουλος του Frey Group, επεσήμανε ότι «είμαστε περήφανοι που επιλεχθήκαμε ως έμπιστος συνεργάτης για τη διανομή των επιβατηγών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων Mercedes–Benz και smart, καθώς και των φορτηγών και λεωφορείων της Daimler Trucks στην Ελλάδα.

Μαζί με το έμπειρο προσωπικό της Mercedes–Benz Ελλάς, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη της πορεία, θα αναπτυχθούμε και θα αναβαθμίσουμε περαιτέρω την ποιότητα των υπηρεσιών για αυτά τα εξαιρετικά προϊόντα, υψηλής τεχνολογίας και πολυτέλειας».