search

ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους υπόσχεται επαναφορά οικονομικών υπερατλαντικών πτήσεων

Μια νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους υπόσχεται να επαναφέρει τις οικονομικές υπερατλαντικές πτήσεις. Η Fly Atlantic ανακοίνωσε τα σχέδιά της για έναρξη δραστηριοτήτων το 2024. Η νέα οικονομική αεροπορική εταιρεία θα έχει έδρα…

flyatlanticxamiloukostous

Μια νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους υπόσχεται να επαναφέρει τις οικονομικές υπερατλαντικές πτήσεις.

Η Fly Atlantic ανακοίνωσε τα σχέδιά της για έναρξη δραστηριοτήτων το 2024.

Η νέα οικονομική αεροπορική εταιρεία θα έχει έδρα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας.

Εκτός από την εκτέλεση ευρωπαϊκών πτήσεων μικρής απόστασης, σχεδιάζει να εισέλθει στη διατλαντική αγορά με πτήσεις χαμηλού κόστους από το Μπέλφαστ προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Φυσικά, το κύριο πρόβλημά της θα είναι ότι η υπερατλαντική αγορά αεροπορικών εταιρειών είναι εμφανώς δύσκολο να αποφέρει κέρδη.

Από το τρίο που επιδιώκει να μιμηθεί, δύο απέτυχαν να κάνουν τις χαμηλού κόστους υπερατλαντικές πτήσεις να λειτουργήσουν. Η Norwegian κατήργησε τα μακρινά της δρομολόγια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ η Wow Air χρεοκόπησε το 2019. Το «νεκροταφείο» των διατλαντικών δρομολογίων περιλαμβάνει επίσης την Primera Air, τη γραμμή business class της La Compagnie Ηνωμένο Βασίλειο-ΗΠΑ, ακόμη και την British Airways, η οποία δεν κατάφερε να ανακτήσει όλες τις business class πτήσεις από το αεροδρόμιο City του Λονδίνου προς τη Νέα Υόρκη μετά την πανδημία.

Η Fly Atlantic σχεδιάζει να πετάξει σε 35 προορισμούς από τη βάση της στο Μπέλφαστ, με τα πρώτα εισιτήρια να κυκλοφορούν στις αρχές του 2024. Ελπίζει να καταφέρει να στρέψει την αγορά σε συνδέσεις χαμηλού κόστους μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ και Καναδά.

Σύμφωνα με το CNN, θα ξεκινήσει με έναν μικρό στόλο έξι αεροσκαφών — πιθανότατα Airbus A321 ή Boeing 737 MAX, με την αεροπορική εταιρεία να ισχυρίζεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συζητήσεις και με τους δύο κατασκευαστές.

Σχεδιάζει να επεκταθεί με 18 αεροσκάφη μέσα στα πρώτα τέσσερα χρόνια.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν απευθείας υπερατλαντικές πτήσεις από το Μπέλφαστ.

Το Δουβλίνο, στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, είναι ένα δημοφιλές σημείο αναχώρησης προς τις ΗΠΑ, χάρη στις εγκαταστάσεις στα αεροδρόμια του Δουβλίνου και του Shannon που επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να εκκαθαρίσουν τον έλεγχο των συνόρων των ΗΠΑ πριν απογειωθούν.

Διαβάστε ακόμη: