To Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «θέλουν να ξεχάσουν τα πάντα γύρω από το Μάτι», με αφορμή την αναβάθμιση του κ.Κολοκούρη στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο στα fake news. Κατανοούμε πόσο θέλουν να ξεχάσουν τα πάντα γύρω από το Μάτι αλλά δεν μπορεί να ξεχνάνε ότι ο κ. Κολοκούρης προήχθη από Αρχιπύραρχος σε Υποστράτηγο στις 9/8/2018 (δηλ. 2 εβδομάδες μετά το Μάτι) και 6 μήνες αργότερα, στις τακτικές κρίσεις πήρε νέα προαγωγή από Υποστράτηγος σε Αντιστράτηγος και μάλιστα ορίστηκε ως Υπαρχηγός Α’. Σε κάθε περίπτωση επισυνάπτουμε τα αντίστοιχα ΦΕΚ ελπίζοντας ότι έτσι θα βοηθήσουμε τη μνήμη τους.

ΥΓ. Ελπίζουμε να ενημερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και την κα Γεροβασίλη η οποία ήταν τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη».

Διαβάστε αναλυτικά το ΦΕΚ προαγωγής Κολοκούρη σε υποστράτηγο εδώ.

Το ΦΕΚ προαγωγής Κολοκούρη σε υπαρχηγό της Πυροσβεστικής εδώ.

ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς αποπέμψαμε τους κυρίους Τσουβάλα και Κολοκούρη

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε ερώτηση της κας Σαμαρά από το News247 γιατί η Ν.Δ. αναβάθμισε τους υπαίτιους στο Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης αναπαρήγαγε fake news σε ζωντανή μετάδοση. 

 Είπε ότι τους αναβάθμισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπή. 

 Ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε τους κυρίους Τσουβάλα και Κολοκούρη.

 Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης τους αποκατέστησαν και αναβάθμισαν.»

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσουβάλας αναβαθμίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της αποτίμησης της διαχείρισης των πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα, για την κριτική που ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας προς τον ίδιο, λέγοντας ότι, «όχι μόνο κράτησε, αλλά και αναβάθμισε πρόσωπα που εκείνος εξεδίωξε από την πυροσβεστική μετά το Μάτι».

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ως εξής:

«Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεστε. Ο αρχηγός της αστυνομίας, εξ όσων γνωρίζω, είχε γίνει υπαρχηγός επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια ακολουθώντας τη φυσική επετηρίδα έγινε αρχηγός. Φαντάζομαι ότι αν ήξερε κάτι ο κύριος Τσίπρας δεν θα είχε προχωρήσει σε αυτή την επιλογή».