Η NBG Securities προχωρά σε αύξηση της τιμής στόχου στα 19,20 ευρώ (66% περιθώρια ανόδου) για την Aegean Airlines, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε τη χρονιά θετικά, καταγράφοντας βελτιώσεις σε EBITDA και EBIT χάρη στην ισχυρή ζήτηση, το ευνοϊκό περιβάλλον και τον έλεγχο του κόστους.

Η νέα τιμή στόχος υποδηλώνει έναν δείκτη αποτίμησης EV/EBITDA στις 5,2 φορές για φέτος έναντι 3,6 φορές στην τρέχουσα τιμή και έναν δείκτη P/E 11,1 φορές, τα οποία είναι δίκαια για τη μόχλευση και το προφίλ κερδών του ομίλου. Η ισχυρή παραγωγή ταμειακών ροών επιτρέπουν ελκυστικές μερισματικές αποδόσεις άνω του 6,5% την διετία 2024-2025.

Η NBG Securities αναμένει ότι η Aegean θα επωφεληθεί από τον ευνοϊκό ελληνικό τουριστικό τομέα, τη βιώσιμη ζήτηση, το ευνοϊκό περιβάλλον ναύλων και την αποτελεσματική διαχείριση του κόστους. Η χρηματιστηριακή επιλέγει θετική στάση τόσο για τον κλάδο, όσο και για τα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρείας, παρά τις προκλήσεις, αφού οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο μειώνουν προσωρινά τη χωρητικότητα για να επιθεωρήσουν τα αεροσκάφη που επηρεάζονται από την ανάκληση ορισμένων κινητήρων Pratt & Whitney.

Η χρηματιστηριακή αυξάνει τις εκτιμήσεις της για το 2024 κατά 2% έως 17%, αναμένοντας πλέον άνοδο των EBIT κατά 4,7% στα 258,4 εκατ. ευρώ (6% πάνω από το consensus), που συνεπάγεται διψήφιο περιθώριο κέρδους 14,4%, το κορυφαίο του ευρωπαϊκού κλάδου. Αναμένει την παράδοση 5 νέων αεροσκαφών για συνολικό στόλο 82 αεροσκαφών, σε σταθερά βελτιωμένους συντελεστές πληρότητας στο 83,9% για τα προγραμματισμένα δρομολόγια

Προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη του ομίλου θα είναι στα 159,1 εκατ. ευρώ (αύξηση 17% έναντι της προηγούμενης εκτίμησης), μειωμένα κατά 8% σε ετήσια βάση. Τα παραπάνω αναμένεται να οδηγήσουν σε σταθερό μέρισμα φέτος στα 0,75 ευρώ (μερισματική απόδοση 6,5%), το οποίο αποτελεί απόδειξη της ισχυρής ικανότητας της Aegean να παράγει ταμειακές ροές.

Διαβάστε ακόμη