Γεμάτοι όρεξη για τη νέα σεζόν του NBA είναι στο TNT που ετοιμάζονται πυρετωδώς για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Μάλιστα κυκλοφόρησαν στα social media μια εικόνα που προκαλεί άφθονο γέλιο με στόχαστρο τις… συνήθειες των μεγάλων σταρ του παρκέ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διαβάζει… αστεία για μπαμπάδες. Ο Κέβιν Ντουράντ κρατάει δύο κινητά, ως αναφορά στις φήμες ότι διατηρεί ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter για να καυτηριάζει διάφορα θέματα.

Ο Κάιρι Ίρβινγκ ασχολείται με το βιβλίο του και την… επίπεδη Γη και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ παρακολουθεί τους υπόλοιπους σταρ εκτός του λεωφορείου. Ένα λεωφορείο που οδηγεί ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ο οποίος είναι αναλυτής της εκπομπής του TNT για το NBA.

NBA 2022-2023- Ξεκινάμε 

Υπομονή χρειάζεται. Η νέα σεζόν φέρνει πολλούς και διαφορετικούς διεκδικητές στο ίδιο «τραπέζι». Σε μία αγωνιστική χρονιά με μπόλικες επιστροφές. Τόσο για παίκτες, όσο και για ομάδες.

Τούτη η σεζόν θα είναι η 10η για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μία νέα προσπάθεια για να αρπάξει την μπασκετική αιωνιότητα. Για ένα νέο πρωτάθλημα. Μόνο που το τρόπαιο θέλουν και άλλοι. Σε Ανατολή και Δύση. Η σεζόν μας επιφυλάσσει και ένα κοσμοιστορικό γεγονός για το NBA. Αν αναλογιστούμε ότι η πρωτιά στους σκόρερ θα αλλάξει χέρια μετά από 38 χρόνια! Με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να ετοιμάζει το… θρόνο που θα στρογγυλοκαθίσει για αρκετά χρόνια.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ… ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ

Η Ανατολή διεκδικεί και πάλι φέτος την επιστροφή στον θρόνο, αφού εκεί βρέθηκαν οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο το 2021, πριν επιστρέψουν στην κορυφή οι Γουόριορς του Κάρι. Σε πλήθος καλών ομάδων η Ανατολή βρίσκεται αυτή τη στιγμή πιο μπροστά από τη Δύση, έχοντας τουλάχιστον 5 ομάδες που έχουν στόχο τον τίτλο (Μπακς, Χιτ, Νετς, Σίξερς και Σέλτικς). Η Ανατολή θα είναι… φωτιά και φέτος από τον πρώτο γύρο των playoffs. Παλιότερα μιλούσαμε για Άγρια Δύση, όμως πλέον Άγρια είναι η Ανατολή.

NBA 2022-2023: Η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε- Μια τρελή αφίσα και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την νέα χρονιά

Οι κορυφαίες ομάδες της Ανατολής οι Μπακς, οι Χιτ, οι Σίξερς, οι Σέλτικς και οι Νετς. Οι πρωταθλητές του ΝΒΑ το 2021, κράτησαν αναλλοίωτη την τριάδα Γιάννης-Μίντλετον-Χόλιντεϊ, ενώ για ακόμη μια σεζόν ο Αντετοκούνμπο θα τα… διαλύσει όλα στο πέρασμα του. Οι Χιτ έχοντας ως παρακαταθήκη τις πορείες τους το 2020 και το 2022 και κρατώντας τους καλύτερους παίκτες τους (Μπαμ, Μπάτλερ, Χίρο), ονειρεύονται ξανά μεγαλεία. Η Βοστώνη ζει μια περίεργη συνθήκη μετά την αποβολή του Ουντόκα από τον πάγκο τους για τη σεζόν που έρχεται, ωστόσο δεν έχασαν κανέναν σημαντικό παίκτη τους. Μάλιστα αναμένεται να δούμε ακόμα καλύτερους τους Τέιτουμ και Μπράουν. Οι Σίξερς ψάχνουν επιτέλους κάτι σπουδαίο και δείχνουν να έχουν το κορυφαίο ρόστερ των τελευταίων χρόνων (Εμπίντ, Χάρντεν, Χάρελ, Χάρις, Μάξεϊ, Τάκερ). Τέλος οι Νετς, άλλη μια ομάδα μυστήριο, ποντάρει πολλά στο δίδυμο Ντουράντ-Ίρβινγκ, αφού πέρσι έπαιξαν λίγα ματς μαζί, λόγω της απόφασης του Uncle Drew να μην εμβολιαστεί.

ΧΟΚΣ ΚΑΙ ΚΑΒΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΟΡΑ

Θα ξεχωρίσουμε και μερικές ομάδες που βρίσκονται στο επόμενο γκρουπ στην Ανατολή, ελπίζοντας πως θα μπουν θα playoffs και θα κάνουν ζημιές εκεί. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι Χοκς, οι Μπουλς, οι Ράπτορς και οι Καβς. Η Ατλάντα έκανε το… κόλπο γκρόσο, βάζοντας τον Ντεζούντε Μάρεϊ δίπλα στον ηγέτη Τρέι Γιανγκ στην περιφέρεια, ενώ και οι υπόλοιποι βασικοί (Χάντερ, Κόλινς, Καπέλα) προσθέτουν ποιότητα στο frontcourt. Οι Μπουλς έβγαλαν μάτια μέχρι ένα σημείο πέρυσι, αλλά στη συνέχεια οι σημαντικοί τραυματισμοί στην περιφέρεια (Καρούσο, Μπολ), τους πλήγωσαν. Κλειδί η απόκτηση του Ντράμοντ για να δίνει ανάσες στον Βούτσεβιτς και να παίξει άμυνα που δεν μπορεί ο Μαυροβούνιος σέντερ. Πάμε και στο Κλίβελαντ. Οι ιππότες είναι ίσως η κορυφαία νεανική ομάδα του ΝΒΑ που πλέον έχει στο δυναμικό της τον Ντόνοβαν Μίτσελ. Η πεντάδα Γκάρλαντ-Μίτσελ-ΛεΒέρτ-Μόμπλεϊ-Άλεν υπόσχεται όμορφα πράγματα. Τέλος οι Ράπτορς μπορεί να μην έχουν την ομάδα του παρελθόντος με τον Λέοναρντ, ωστόσο διατήρησαν τους ηγέτες Σιάκαμ και ΒανΒλίτ, ενώ θα εξελίξουν τον εξαιρετικό περσινό rookie τους, Σκότι Μπαρνς.

ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Τρεις είναι οι ομάδες εκείνες που θα ξεκινήσουν τη φετινή σεζόν από τη θέση του οδηγού προβάλλοντας ως τα φαβορί της Δυτικής Περιφέρειας. Οι πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς μετρούν πέντε «δαχτυλίδια» τα οκτώ τελευταία χρόνια, κράτησαν τα βασικά όπλα και αν δεν έχουν τραυματισμούς παραμένουν το πρώτο φαβορί της Δύσης. Βέβαια φέτος αναμένεται να είναι πιο δυνατοί οι Κλίπερς με τους Καουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ από την αρχή της σεζόν στις… επάλξεις, ενώ υπήρξε σημαντική ενίσχυση και με τον Τζον Γουόλ. Από εκεί και πέρα όλο το ΝΒΑ περιμένει το «come back» των Λέικερς ύστερα από μια άσχημη σεζόν, με τους Λεμπρόν-Ντέιβις αλλά και τους Μπέβερλι-Σρέντερ να ετοιμάζονται για «revenge season»

NBA 2022-2023: Η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε- Μια τρελή αφίσα και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την νέα χρονιά

Στην κανονική περίοδο της σεζόν 2021-22 οι Φοίνιξ Σανς είχαν το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ με 64-18 αλλά στα playoffs αποκλείστηκαν από τους Μάβερικς. Δεν προχώρησαν σε πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι (σημαντικότερη η προσθήκη του Ντέιμον Λι και η αποχώρηση του ΜακΓκι) και σίγουρα θα είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρώτη τετράδα της regular season. Την ίδια ώρα ανάλογη πορεία με την περσινή (σ.σ. 52-30 στην κανονική περίοδο και συμμετοχή στους τελικούς της Δύσης) θέλουν οι Ντάλας Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς. Μεγαλύτερη απώλεια ήταν αυτή του Τζέιλεν Μπράνσον ενώ προστέθηκαν ο ΜακΓκι και ο Κρίστιαν Γουντ.

Όταν μια ομάδα έχει στις τάξεις της τον back to back MVP στο ΝΒΑ και επιστρέφει ένας κομβικός παίκτης, τότε αυτομάτως «μπαίνει» στην… κουβέντα της Περιφέρειας. Ο Νίκολα Γιόκιτς, ο Τζαμάλ Μάρεϊ και η προσθήκη των Σμιθ, Κάλντγουελ-Πόουπ, Μπράουν δίνουν το δικαίωμα στους Ντένβερ Νάγκετς να κάνουν… δύσκολη τη ζωή των περισσοτέρων ομάδων που «ορέγονται» την κορυφή στην Δύση. Φυσικά στην ίδια εξίσωση υπάρχουν και οι Μέμφις Γκρίζλις οι οποίοι ήταν, έτσι και αλλιώς, η περσινή έκπληξη του ΝΒΑ. Στο νεανικό ρόστερ (σ.σ. φέτος πρόσθεσε τέσσερις rookies) αποκτήθηκε ο έμπειρος Ντάνι Γκριν, ενώ φυσικά δεσπόζει η παρουσία των Τζα Μοράντ, Τζάρεν Τζάκσον και Ντεσμόν Μπέιν.

ΛεΜπρόν Τζέιμς

Σαν ο «βασιλιάς» αποφασίσει να αφήσει τα παρκέ θα αφήσει πολλά πράγματα ξωπίσω του. Πρωταθλήματα, βραβεία MVP, χρυσά Ολυμπιακά μετάλλιο, μία τεράστια εξωγηπεδική προσφορά.

Μα τη θέση στην κορυφή των κατορθωμάτων του θα κατέχει κάτι άλλο.

Η 1η θέση του σκόρερ όλων των εποχών στο NBA!

O Τζέιμς μπαίνει στην 20ή σεζόν της καριέρας του. Μόλις ο ένατος στην ιστορία της λίγκας που βάζει τον αριθμό «2» μπροστά.

Όταν εξαντλήσει τη νέα επέκταση στο συμβόλαιό του (σεζόν 2024-2025) τότε θα έχει πιάσει στην κορυφή τον Βινς Κάρτερ. Και θα σκεφτεί αν θέλει να κατακτήσει άλλη μία κορυφή.

-Οι 9 παίκτες με τουλάχιστον 20 σεζόν

-Βινς Κάρτερ 22

-Ντιρκ Νοβίτσκι 21

-Κέβιν Γκαρνέτ 21

-Ρόμπερτ Πάρις 21

-Κέβιν Γουίλις 21

-ΛεΜπρόν Τζέιμς 20

-Κόμπι Μπράιαντ 20

-Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ 20

-Τζαμάλ Κρόφορντ 20

Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (o ενάρετος και εκλεκτος υπηρέτης του Θεού όπως μεταφράζεται το όνομά του) βρίσκεται στην 1η θέση των σκόρερ του ΝΒΑ από τις 5 Απριλίου του 1984! Ο Τζέιμς θα έρχονταν στον κόσμο μετά από οκτώ μήνες….

Ολόκληρα 38 χρόνια, ένα ρεκόρ που έχει πιάσει τόση σκόνη. Μα δεν έχει ξεθωριάσει διόλου. Και επιτέλους θα… σπάσει.

Ο ΛεΜπρόν χρειάζεται 1.325 πόντους για να ισοφαρίσει τον θρυλικό σέντερ των Λος Άντζελες Λέικερς. Και άλλον έναν για να τον ξεπεράσει.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο Τζέιμς θα μείνει στη θέση του κορυφαίου σκόρερ για τα επόμενα 40 χρόνια. Αλλά θα έχει μία σημαντική παρακαταθήκη.

Ο επόμενος εν ενεργεία παίκτης που μπορεί να τον απειλήσει είναι ο Καρμέλο Άντονι και υπολείπεται περίπου 8.000 πόντους (28.289 πόντους). Και ο αμέσως επόμενος, αφού ο «Μέλο» μετράει αντίστροφα για τη δική του απόσυρση, είναι ο Κέβιν Ντουράντ με 25.526 πόντους.

Ο «Μπρον» θα πρέπει να σκοράρει κατά μέσο όρο 16.15 πόντους ανά παιχνίδι, εφόσον απαιτηθούν και τα 82 ματς της κανονικής περιόδου. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Τζέιμς δεν θα περιμένει την τελευταία στιγμή.

Αν μάλιστα τηρήσει τον περσινό μέσο όρο πόντων, τότε θα χρειαστεί 43-44 ματς, δηλαδή λίγο πριν το φετινό All Star Game.

Διαβάστε ακόμη: