Ενώ ορισμένοι παίκτες αποσύρονται και ξεκινούν δεύτερη καριέρα ως επιχειρηματίες ή τηλεοπτικοί αναλυτές, ο επταετής NBAer, Νίκολα Πέκοβιτς, στράφηκε στον κόσμο του εγκλήματος.

Ο Νίκολα Πέκοβιτς επιλέχτηκε με την 31η επιλογή στο ντραφτ του ΝΒΑ από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Ο Νίκολα Πέκοβιτς, που θεωρούνταν τότε σίγουρος για το τοπ -10, έπεσε στο ντραφτ επειδή είχε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ως αποτέλεσμα αυτού του συμβολαίου, ο Νίκολα Πέκοβιτς δεν έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ μέχρι τη σεζόν του 2010.

Στην πρώτη του σεζόν δεν μπορεί να πει κανείς ότι εντυπωσίασε καθώς είχε μόνο 5,5 πόντους και 3,0 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Ωστόσο, την επόμενη σεζόν, ο Νίκολα Πέκοβιτς πήρε τη θέση του βασικού σέντερ από τον τραυματισμένο Ντάρκο Μίλιτσιτς και άρχισε αμέσως να ανταποκρίνεται στην φήμη που είχε πριν πάει στην Αμερική, ως ένας κορυφαίος παίκτης.

Οι αριθμοί του ανέβηκαν σε 13,9 πόντους και 7,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο  και τερμάτισε στην τρίτη θέση της λίστας για το βραβείο του «Πιο Βελτιωμένου Παίκτη».

Τα επόμενα χρόνια, το ποιοτικό παιχνίδι του Νίκολα Πέκοβιτς του απέφερε μια συμφωνία – συμβόλαιο 60 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά οι τραυματισμοί του άρχισαν να συσσωρεύονται.

Μεταξύ των σεζόν 2014-2017, ο Πέκοβιτς έπαιξε μόνο σε 43 αγώνες.

Όταν η ομάδα του απέκτησε στο νούμερο 1 του ντραφτ τον Karl Anthony Towns, ο τραυματισμένος Νίκολα Πέκοβιτς αφέθηκε ελεύθερος.

Αυτή η πρόωρη συνταξιοδότηση τον έστειλε πίσω στην πατρίδα του και τον έφερε πιο κοντά σε κάποια «ύποπτα» άτομα.

Ενώ ο Νίκολα Πέκοβιτς ήταν πάντα γνωστό ότι είχε σχέσεις με αμφισβητούμενα άτομα στο Μαυροβούνιο και τη Σερβία, τα πράγματα κλιμακώθηκαν όταν άφησε την μπασκετική του καριέρα.

Η κύρια διασύνδεση του με τον υπόκοσμο ήτα ο Ντάρκο Σάριτς, ένας από τους πιο διάσημους Μαυροβούνιους βαρόνους ναρκωτικών.

Λίγο μετά το τέλος της καριέρας του στο ΝΒΑ, το Euro Hoops ανέφερε ότι το αστυνομικό τμήμα του Βελιγραδίου κατέσχεσε ένα αυτοκίνητο ταξινομημένο στον Πέκοβιτς και μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν όπλα και ναρκωτικά.

Ο ίδιος ο Πέκοβιτς δεν ήταν παρών, αλλά ήταν δύο στενοί συνεργάτες των αδελφών Σάριτς.

Παρά το γεγονός ότι ο Σάριτς κρατείται  από το 2011, αυτός και ο Πέκοβιτς έχουν πολλές επιχειρηματικές διασυνδέσεις και επενδύσεις.

Ήταν τόσο κοντά που  το 2018, ο Πέκοβιτς ανέλαβε να αποπληρώσει ένα τεράστιο χρέος 1,15 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκε στον αδελφό του Ντάρκο Σάριτς, Ντούσκο Σάριτς.

Ενώ ο Πέκοβιτς δεν έχει ποτέ επίσημα αναγνωριστεί ως βαρόνος ναρκωτικών, ποτέ δεν έκρυψε το γεγονός ότι συνδέεται με αυτούς τους διαβόητους κακοποιούς.

Μάλιστα, κάποτε αποκάλυψε ότι είναι και ο νονός του παιδιού του Ντούσκο Σάριτς!

Αν και δεν λείπουν «ενδιαφέρουσες  καριέρες» παικτών που αφήνουν το ΝΒΑ, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αυτή είναι η πιο τρελή!