Τουλάχιστον 75 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο σήμερα υπερφορτωμένου πλεούμενου που μετέφερε μετανάστες ανοιχτά των ακτών της Τυνησίας, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και έναν τοπικό αξιωματούχο, καθώς φαίνεται ότι αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη.

Ο ΔΟΜ ανέφερε πως 24 άνθρωποι διασώθηκαν από το πλεούμενο, το οποίο αναχώρησε από τις ακτές της Ζαουάρα στη Λιβύη και βυθίστηκε ανοιχτά της Σφαξ.

Τυνήσιος αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι η ακτοφυλακή ανέσυρε ένα πτώμα, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους 75 ανθρώπους που αγνοούνται.

Τους τελευταίους μήνες, δεκάδες άνθρωποι πνίγηκαν ανοιχτά των ακτών της Τυνησίας, καθώς αυξάνεται η συχνότητα των προσπαθειών διάπλου της Μεσογείου από την Τυνησία και τη Λιβύη για την Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) δείχνουν ότι τουλάχιστον 123.000 μετανάστες έφτασαν στην Ιταλία το 2021, σε σύγκριση με τουλάχιστον 95.000 το 2020.