Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο Action24, σχολίασε τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανάφερε ότι δεν υπάρχει επικοινωνία του Αλέξη Χαρίτση με τον Νίκο Ανδρουλάκη εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι «εμείς πριν τις ευρωεκλογές είχαμε απευθυνθεί δύο φορές και στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ και την Πλεύση και το ΚΚΕ. Πρώτον, κάλεσμα για κοινή πρόταση δυσπιστίας όταν είχε έρθει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε με γελοία επιχειρήματα, το ΠΑΣΟΚ σιώπησε. Όταν είχε έρθει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ ήμασταν οι πρώτοι που στηρίξαμε. Εμείς προφανώς και επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρχει πολιτικός διάλογος».

Ερωτηθείς για το εάν ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, έχουν συνομιλήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε: «Επικοινωνία για τέτοια ζητήματα δεν έχει γίνει. Υπάρχουν οι τυπικές επικοινωνίες που ορίζει το κοινοβουλευτικό πλαίσιο. Πρωτοβουλίες για τα σενάρια που κυκλοφόρησαν δεν έχουν γίνει. Ήταν μια ακραία εργαλειοποίηση της Νέας Αριστεράς για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ».

«Εάν δεν βάζουν όρους πολιτικού πλαισίου για συνεργασία τότε δεν σε ενδιαφέρει η πολιτική. Λέω κάτι ξεκάθαρο: Να συνεργαστούμε με όποιον μπορούμε να συνεργαστούμε. Το χειρότερο για τη Δημοκρατία είναι να μετράς τη γνώμη σου με το πολιτικό χρηματιστήριο», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς.

Διαβάστε ακόμη