Ο Τζένσον Μπάτον, παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 το 2009 με το μονοθέσιο της Mercedes Brown, αγωνίσθηκε στην κορυφαία κατηγορία του NASCAR (Cup Series), ωστόσο, στο ντεμπούτο του, είχε και σύγκρουση με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2007, Κίμι Ράικονεν. Βέβαια, ο Βρετανός, παρά το περιστατικό, ήταν πανευτυχής.

Ο Φινλανδός, που «έτρεξε» με την Trackhouse Racing και τερμάτισε 29ος, ανέφερε ότι «δεν ήταν τόσο άσχημος αγώνας. Ήμασταν άτυχοι με τις συγκρούσεις. Δυστυχώς, είχαμε ξεμείνει από ελαστικά.

Είναι κρίμα, γιατί ήμασταν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, αλλά βρεθήκαμε στο λάθος σημείο, τη λανθασμένη στιγμή. Προσπαθούσα να μην μπλέξω με τους άλλους οδηγούς, αλλά κάθε φορά, κάποιος άλλος είχε σταματήσει στην πίστα».

Ο Τζένσον Μπάτον ήταν πιο τυχερός και κατάφερε να τερματίσει στη 18η θέση, ωστόσο, δυσκολεύθηκε και εκείνος. «Ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικός αγώνας. Στην αρχή του αγώνα ήμουν πολύ κακός, ήταν ντροπιαστικό. Έλεγα στους μηχανικούς μου πως ήθελα φρέσκα ελαστικά και αέρα. Ο ρυθμός μου έπειτα, ήταν καλός και σταθερός.

Έκανα προσπεράσεις και αυτό μού άρεσε. Οι αλλαγές που κάναμε στο αυτοκίνητο δε δούλεψαν, είχα υπερστροφή. Ακόμη, σε μία επανεκκίνηση, ο Κίμι ήλθε με δύναμη προς το μέρος μου και συγκρουστήκαμε. Οι τελευταίες επανεκκινήσεις μού άρεσαν γιατί έκανα προσπεράσεις. Παρ’ ολίγον, όμως, να σταματήσω από τον αγώνα λόγω θερμοπληξίας. Πίστευα ότι θα λιποθυμήσω. Δύο φορές που πήγα στα πιτ, οι μηχανικοί μού έβαλαν πάγο και μού έδωσαν πολύ νερό για να δροσιστώ. Πρέπει να ήπια επτά με οκτώ μπουκάλια νερό, κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Διαβάστε ακόμη: