Οι εικόνες «τραβήχτηκαν» πάνω από Βόρειο Ατλαντικό, Ρωσία και Ρουμανία, μεταξύ άλλων. 

NASA: Φαντασμαγορικές εικόνες, το Σέλας από το διάστημα. Ο Αρκτικός Κύκλος και οι περιοχές στο Νότιο Ημισφαίριο θεωρούνται τα καλύτερα σημεία για να δείτε το φαινόμενο που αποκαλείται Σέλας στη Γη, ωστόσο μια ομάδα αστροναυτών βρήκε ένα ακόμη καλύτερο μέρος για να το απολαύσει – το διάστημα.

selas_iss

Το πλήρωμα «Expedition 64» που ζει επί του παρόντος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό «αιχμαλώτισε» μια σειρά από εντυπωσιακές εικόνες του φυσικού φαινομένου, σε τροχιά 250 μιλίων πάνω από την επιφάνεια.

selas_kazakstan1

Οι εικόνες τραβήχτηκαν σε διαφορετικές περιοχές του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένου του Βόρειου Ατλαντικού, της Ρουμανίας και της Ρωσίας, δείχνοντας τους φωτισμούς που «κρέμονται» πάνω από πόλεις, ωκεανούς και άλλες χερσαίες περιοχές.

Τα σέλα, που ονομάζονται επίσης «ροή αέρα της Γης», προκαλούνται από κοσμικές ακτίνες που αλληλεπιδρούν με αέρια στην ανώτερη ατμόσφαιρα και καλύπτουν τον ορίζοντα με ηλεκτρικά χρωματιστά φώτα.

selas_atlantic

Η NASA περιγράφει την εκδήλωση ως «θεαματικό σημάδι ότι ο πλανήτης μας είναι ηλεκτρικά συνδεδεμένος με τον ήλιο». Μία από τις εικόνες τραβήχτηκε στις 18 Ιανουαρίου, ενώ ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) ήταν σε τροχιά 264 μιλίων πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό.

Οι εικόνες κυκλοφόρησαν στον λογαριασμό Twitter του «Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού». «Η τροχιά του σταθμού φτάνει σε 51,6 ° πάνω από τον ισημερινό, προσφέροντας εκπληκτική θέα του σέλατος ανάμεσα στα φώτα της πόλης και τα αστέρια», αναφέρει η ανάρτηση.