«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο συμβάλλει όχι μόνο στη βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων, αλλά αφορά και στην καθημερινότητα των πολιτών. Για τον λόγο αυτό, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η παράδοση της Εγνατίας Οδού στον παραχωρησιούχο», δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος.

Η δήλωση έγινε μετά από σύσκεψη στα γραφεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Κώστα Κουτσούκου, του Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Δημητρίου Αναγνώπουλου, καθώς και εκπροσώπων του παραχωρησιούχου, της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS, με αντικείμενο τον συντονισμό των ενεργειών για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών παράδοσης της Εγνατίας Οδού.

«Η παραχώρηση συνιστά μία σημαντική μεταρρύθμιση, καθώς με την ολοκλήρωσή της και την έναρξη λειτουργίας υπό το νέο καθεστώς θα διασφαλιστεί η αναβάθμισή της, καθώς και η συντήρησή της για τα επόμενα χρόνια. Η προσθήκη των έργων που δεν έχουν ολοκληρωθεί θα βελτιώσει την ποιότητα εξυπηρέτησης των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου, όπως και η κατασκευή των χώρων στάθμευσης και αναψυχής», συμπλήρωσε ο κ. Ταχιάος.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Υποδομών στο πλαίσιο 4ημερης περιοδείας που πραγματοποιεί σε Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Τρίκαλα – Μέτσοβο – Πάτρα και Δελφούς, αναχώρησε για τη Λάρισα, όπου παρέστη σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ.

Ακολούθως, θα επισκεφθεί τη σήραγγα της Εγνατίας Οδού, στο Μαλακάσι και θα μεταβεί στο Μέτσοβο, όπου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη. Κατόπιν, ο υφυπουργός θα αναχωρήσει για τους Δελφούς, προκειμένου να συμμετάσχει στο Delphi Economic Forum.

Διαβάστε ακόμη: