«Εδώ και 17 μήνες η Ν.Δ. έχει «παγώσει» όλα τα μεγάλα έργα υποδομής. Εδώ και εννέα μήνες αποκλείει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από τη ρευστότητα. Εδώ και αρκετό διάστημα καθυστερεί εγκληματικά την εξόφληση εκτελεσμένων και υπό εκτέλεση έργων, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ και το ΕΣΠΑ» καταγγέλλει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Μετά τις καταγγελίες μελών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών, με την οποία κάνουν λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις εξόφλησης εγκεκριμένων λογαριασμών από δημόσια έργα, έντονη ήταν η αντίδραση του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης «πνίγει» τις μικρές και μεσαίες τεχνικές επιχειρήσεις, επιθυμεί να παραδώσει τα πακέτα του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης σε μεγάλες τεχνικές εταιρείες του εσωτερικού και του εξωτερικού» και τον κατηγορεί προσωπικά για κατάρρευση της οικονομίας, για απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας κι υπονόμευση του μέλλοντος της χώρας.

Ο ΠΣΤΕ ζητά ως ελάχιστη υποχρέωση του δημοσίου την άμεση και πλήρη εξόφληση των εκτελεσμένων κι υπό εκτέλεση έργων κι υπενθυμίζουν πως ο ρόλος του κατασκευαστικού κλάδου είναι κομβικός για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας.