Θετικά αποτιμά την είσοδο της Mytilineos στον δείκτη MSCI Greece η Edison.

Όπως εξηγεί η είσοδος στον δείκτη αναμένεται να προσφέρει σημαντική επιπρόσθετη ζήτηση για τις μετοχές της εταιρείας.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει ότι με βάση τα πολύ δυνατά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου (Q1 2022), η Mytilineos, βρίσκεται σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης και ως εκ τούτου διατηρεί την τιμή-στόχο στα €27/μετοχή, με το upside να ξεπερνά το 65%.

Η εξέλιξη έρχεται μάλιστα σε μια στιγμή που η Mytilineos παρουσίασε ισχυρό σετ οικονομικών μεγεθών για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς σε επίπεδα που προέβλεπε η ανάλυση. Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας έφτασαν τα 67 εκατ. αυξημένα κατά 83% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2021.

Παράλληλα, η Morgan Stanley σε δική της ανάλυση αναφορικά με τις αλλαγές και τις αναμενόμενες ροές από την αναδιάρθρωση των δεικτών τοποθετεί την ελληνική εταιρεία μεταξύ των κερδισμένων, καθώς την κατατάσσει 3η ανάμεσα στις εταιρείες της Ανατολική Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής που αναμένεται να έχουν το μεγαλύτερο όφελος από αυτή την αναθεώρηση.

Η Mytilineos εκτιμάται ότι θα έχει άμεσες εισροές κεφαλαίων, μόνο από fund παθητικής διαχείρισης 118 εκατομμυρίων δολαρίων που αναμένεται να επηρεάσουν θετικά τις συναλλαγές σχεδόν ενός ημερολογιακού μήνα διαπραγματεύσεων.