Με νέα τιμή-στόχο τα €23.1 και συνοδευόμενο από ένα ισχυρό BUY δημοσιεύτηκε το νέο report της AXIA Ventures για τη MYTILINEOS, με το upside να ξεπερνά το 50%.

 

 

 

 

 

 

 

 

Οπως σημειώνει η AXIA Ventures τιμή της μετοχής της Mytilineos έχει χτίσει δυναμική χάρη – μεταξύ άλλων – στην ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, και έχει σημειώσει ράλι κοντά στο 30% κατά το α’ εξάμηνο του έτους φτάνοντας τα επίπεδα της τιμής-στόχου που έδινε, των 15,70 ευρώ, και έκτοτε κινείται γύρω από αυτά τα επίπεδα.

Ωστόσο, όπως συμπληρώνει στην ανάλυσή της, υπάρχουν σημεία για περαιτέρω ανοδική αναθεώρηση ανάμεσα στους τομείς ανάπτυξης της Mytilineos, που εάν υλοποιηθούν, θα προσθέσουν άλλα 3 – 4 ευρώ στο στόχο που θέτει, ανεβάζοντας έτσι την τιμή στο εύρος των 26,10 – 27,10 ευρώ με περαιτέρω ανοδική κίνηση έως 70%.

O όμιλος είναι στρατηγικά τοποθετημένος έτσι ώστε να βγει κερδισμένος από τις τάσεις που καταγράφονται παγκοσμίως σε ό,τι αφορά την ενεργειακή μετάβαση, παρουσιάζοντας σημαντική ανάπτυξη με πολύ ελκυστικό προφίλ κινδύνου/ανταμοιβής.

Οδηγός για την ΑΧΙΑ, είναι:

  1. Ο κομβικός ρόλος της MYTILINEOS στην Ενεργειακή Μετάβαση της Ελλάδας κυρίως μέσω της συμμετοχής της με ένα πορτφόλιο έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (RES) 1,5GW που βρίσκεται σε ώριμη φάση και η AXIA εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές του 2025
  2. Η ολοένα αυξανόμενη δυναμική του BOT χαρτοφυλακίου της εταιρείας που πλέον προσεγγίζει τα 6GW, εστιάζοντας κυρίως σε έργα RES και αποθήκευσης ενέργειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της αξίας του συγκεκριμένου τομέα από την πλευρά του αναλυτή.
  3. Η σταθερά υψηλή και σε μεγάλο βαθμό κλειδωμένη κερδοφορία του τομέα της μεταλλουργίας, η οποία στηριζόμενη στην πολύ χαμηλή βάση κόστους αφήνει περιθώρια για μεγάλα margins, τα οποία ενισχύονται σημαντικά σε περιόδους υψηλών τιμών των μετάλλων.
  4. Η νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που σταδιακά από το 2022 θα οδηγήσει στο διπλασιασμό της παραγωγής ρεύματος με καλύτερους όρους, και θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της εταιρείας στον τομέα της ενέργειας

 

 

 

 

 

Πέραν όμως, του ισχυρού ρυθμού ανάπτυξης (>100%) που εμφανίζεται να επιτυγχάνει η MYTILINEOS την επόμενη διετία, η ανάλυση της AXIA προβλέπει πως η εταιρεία θα διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό διανομής μερισμάτων (~35% των καθαρών κερδών) προσφέροντας πολύ υψηλές αποδόσεις, της τάξης του 5% για το 2022 και το 2023.

Τέλος, ο αναλυτής της AXIA προβλέπει σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών, κατά ~80% το 2022 και >100% το 2023 σε σχέση με το 2021, ενώ ο δείκτης P/E της εταιρείας βρίσκεται κάτω από το 7,0x (το 2023) σε σύγκριση με το μέσον όρο του ανταγωνισμού που σήμερα κυμαίνεται στο ~16,5x.