Τον υπερδιπλασιασμό των κερδών α’ τριμήνου για τη Mytilineos αναμένει η Citigroup, καθώς εκτιμά ότι η κερδοφορία της εισηγμένης όχι μόνο δεν επηρεάζεται από της σημερινές γεωπολιτικές εξελίξεις και τις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά αντιθέτως βγαίνει ευνοημένη.

Η Citigroup προβλέπει τα EBITDA για το α’ τρίμηνο στα 130εκατ. ευρώ, με αύξηση της τάξης του 60% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ανεβάζει την πρόβλεψή της για το ετήσιο EBITDA του 2022 στα €568εκατ. και στα €727εκατ. το 2023.

Τα καθαρά κέρδη για το 2022 εκτιμώνται στα 311,5 εκατ. ευρώ, ήτοι κέρδη/μετοχή 2,29 ευρώ, PE στα τρέχοντα επίπεδα 7,9 και μέρισμα 0,81 ευρώ/μετοχή.

Τρεις καταλύτες

Τρεις είναι οι καταλύτες που τροφοδτούν τον υπερδιπλασιασμό των κερδών της Mytilineos:

  1. Μεταλλουργία: Ενίσχυση των τιμών αλουμινίου και κυρίως των premia με ταυτόχρονη διατήρηση σταθερής βάσης κόστους για τα επόμενα έτη
  2. Ενέργεια: Mytilineos λειτουργεί τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων στην Ελλάδα, ο οποίος αναμένεται να διπλασιάσει την κερδοφορία του με την ένταξη της νέας μονάδας το καλοκαίρι
  3. ΑΠΕ: δυναμική ανάπτυξη του τομέα ΑΠΕ, ιδιαίτερα την επόμενη διετία, με την γρήγορη αξιοποίηση του portfolio της εταιρείας σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

«Παράθυρο» 30 ημερών για θετικές εξελίξεις

Η Citi ανοίγει ένα «παράθυρο» 30 ημερών (30-day positive catalyst watch) στο οποίο αναμένει σημαντικές θετικές εξελίξεις προτού προβεί σε πιθανή αναβάθμιση της Mytilineos.

Οι πιθανές θετικές εξελίξεις θα μπορούσαν να είναι:

  1. Η επιβεβαίωση ενός αναμενόμενα πολύ δυνατού σετ αποτελεσμάτων για το Q1 2022 (τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στις 4 Μαΐου)
  2. Η ένταξη της εταιρείας στο βασικό δείκτη της MSCI στις 12 Μαΐου (γεγονός το οποίο θα έχει σημαντικά άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη)
  3. Η συνέχιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη MYTILINEOS και η ενίσχυση της μετοχικής της σύνθεσης με σημαντικούς ξένους θεσμικούς επενδυτές