Στα 23,10 ευρώ έθεσε η Axia Research την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Mytilineos, από 15,70 ευρώ που ήταν προηγουμένως, δίνοντας σύσταση buy και απόδοση κατά 53% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Όπως επισημαίνει μάλιστα, υπάρχει πιθανότητα η τιμή της να αυξηθεί έως και τα 26,10-27,10 ευρώ με ράλι άνω του 70%, εάν η πορεία και τα μεγέθη της εταιρείας αποδειχθούν ακόμη πιο ισχυρά από ό,τι αναμένονται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αναλυτή της Αxia τέσσερα είναι τα σημεία κλειδιά :

α)Ο κομβικός ρόλος της MYTILINEOS στην Ενεργειακή Μετάβαση της Ελλάδας κυρίως μέσω της συμμετοχής της με ένα πορτφόλιο έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (RES) 1,5GW που βρίσκεται σε ώριμη φάση και η AXIA εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές του 2025.

β). Η ολοένα αυξανόμενη δυναμική του BOT χαρτοφυλακίου της εταιρείας που πλέον προσεγγίζει τα 6GW, εστιάζοντας κυρίως σε έργα RES και αποθήκευσης ενέργειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της αξίας του συγκεκριμένου τομέα από την πλευρά του αναλυτή.

γ). Η σταθερά υψηλή και σε μεγάλο βαθμό κλειδωμένη κερδοφορία του τομέα της μεταλλουργίας, η οποία στηριζόμενη στην πολύ χαμηλή βάση κόστους αφήνει περιθώρια για μεγάλα margins, τα οποία ενισχύονται σημαντικά σε περιόδους υψηλών τιμών των μετάλλων.

δ) Η νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που σταδιακά από το 2022 θα οδηγήσει στο διπλασιασμό της παραγωγής ρεύματος με καλύτερους όρους, και θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της εταιρείας στον τομέα της ενέργειας.