H Ελληνίδα Μυρτώ Μεζίνη αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα success story ενός νέου κοριτσιού, στο οποίο δόθηκαν οι σωστές ευκαιρίες κι εκείνη τις άρπαξε και διέπρεψε.

Η νεαρή Μυρτώ Μεζίνη, μια Ελληνίδα που ζει στην Γαλλία, μίλησε στη γαλλική βουλή για τη συνέχιση χρηματοδότηση ενός προγράμματος που δίνει κίνητρα στους Γάλλους εργοδότες για να εμπιστευθούν τους νέους πτυχιούχους.

Η Μυρτώ αναφέρθηκε στον τρόπο, με τον οποίο μπορούν αξιοποιηθούν καλύτερα οι νέοι ευρωπαίοι πτυχιούχοι στη γαλλική αγορά εργασίας, αναφερόμενη ουσιαστικά σε ένα πρόβλημα που όλοι όσοι βρίσκονται στη δεκαετία των 20 έχουν αντιμετωπίσει, αναζητώντας εργασία.

Ποιο είναι αυτό το πρόβλημα; Εργοδότες που δεν προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους χωρίς εμπειρία, τη στιγμή που για να αποκτήσει κάποιος νέος εμπειρία πρέπει να βρεθεί κάποιος άλλος που θα τον προσλάβει.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που έχει ως αποτέλεσμα πολλοί νέοι, αγανακτισμένοι από τέτοιες τακτικές, να παρατούν την αναζήτηση εργασίας στον τομέα των σπουδών του και να ψάχνουν εργασία σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Η Μυρτώ κατάφερε να «σπάσει» αυτόν τον φαύλο κύκλο, χρησιμοποιώντας αυτό το γαλλικό πρόγραμμα, και πλέον βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Μυρτώ Μεζίνη: Πώς συνέβησαν όλα

Όλα συνέβησαν με τη βοήθεια της Βusiness France, ενός κρατικού γαλλικού φορέα, ο οποίος έχει σκοπό να προωθήσει την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας στο διεθνές περιβάλλον.

Ένας από τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται είναι το πρόγραμμα VIE, το οποίο χρηματοδοτεί κατά ένα μεγάλο μέρος την τοποθέτηση νέων Ευρωπαίων πτυχιούχων ηλικίας 18-28 χρόνων σε γαλλικές εταιρείες σε κάθε γωνιά της γης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εργαζόμενοι υπό το καθεστώς VIE υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε 124 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Για να τονιστεί η σημασία του προγράμματος και να γίνει κατανοητό το τι ακριβώς κάνει, καθώς και για να συζητηθούν αναλυτικά η χρηματοδότησή του, η λειτουργία του, τα πλεονεκτήματα και τα αποτελέσματά του, διοργανώθηκε μια συζήτηση στην ολομέλεια της γαλλικής βουλής στις 11 Απριλίου.

Μάλιστα, την συζήτηση άνοιξε ο Γάλλος υπουργός εξωτερικού εμπορίου, Φρανκ Ριστέρ, η βουλευτής Nadia Hai, και απηύθυνε μήνυμα μία άλλη βουλευτής, η Amelia Lakrifi, ενώ ανάμεσα στους επιλεγμένους ομιλητές βρέθηκε και η Μυρτώ Μεζίνη.

Διαβάστε ακόμη: