Ένα κοινό τραύμα συνδέει την Μπρουκ Σίλντς και το sex symbol, Πάμελα Άντερσον, αν και εκ πρώτης όψεως οι δύο αυτές γυναίκες δεν έχουν κανένα.

Υπήρξαν και οι δύο θύματα μιας άγριας προσωποποίησης της σεξουαλικότητας και εκμετάλλευση της εικόνας τους από τη βιομηχανία του Χόλυγουντ.

Η Σίλντς ήταν βρέφος όταν έκανε το ντεμπούτο της στην κάμερα για μια διαφήμιση σαπουνιού.

Mπρούκ Σιλντς: «Η πιο διάσημη παρθένα του κόσμου»

Στα 12 της χρόνια έπαιξε στην πρώτη της μεγάλη ταινία «Η κουκλίτσα της Νέας Ορλεάνης», στην οποία υποδύθηκε μια ανήλικη πόρνη και ξεσήκωσε κατηγορίες για παιδική πορνογραφία.

Στα 14 της, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Η Γαλάζια λίμνη» ενώ μαζί με τη διαφήμιση που έκανε για γνωστή εταιρία jeans, έθρεψαν τον μύθο της «Λολίτας».

Η Μπρόυκ Σίλντς χαμογελούσε αμήχανα σε δημοσιογράφους talk show όταν σχολίαζαν τη σεξουαλική της ζωή. Είχε δηλώσει στα 20 της πως δεν είχε κάνει ακόμα έρωτα και έγινε «η πιο διάσημη παρθένα του κόσμου».

Στο βιογραφικό ντοκιμαντέρ «Pretty baby: Brooke Shields» η 57χρονη ηθοποιός αποκαλύπτει πως σε νεαρή ηλικία έπεσε θύμα βιασμού.

Πάμελα Άντερσον: Θύμα βιασμού στα 12 της χρόνια

Η Πάμελα Άντερσον από την άλλη, που είχε υπάρξει θύμα βιασμού στα 12 της χρόνια, ένιωσε πιο δυνατή μετά τις πρώτες γυμνές φωτογραφίσεις.

Όταν έπαιξε στο «Baywach», η καριέρα της εκτινάχτηκε ενώ το ψεύτικο στήθος της έγινε θέμα συζήτησης.

Στο δικό της ντοκιμαντέρ, «Pamela, a love story», μιλάει για την κακοποίηση που υπέστη από το media όταν διέρρευσε το sex tape με τον τότε άνδρα της, Τόμι Λι.

Και οι δύο γυναίκες αποποιούνται το ρόλο του θύματος και λένε πως νιώθουν περήφανες που επιβίωσαν.

Διαβάστε ακόμη: