Ότι έχτιζε στα τριάντα λεπτά, το γκρέμισε στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα από την Άλμπα με 74-65. Βέβαια σε αυτή την εξέλιξη του ματς βοήθησε και η εκπληκτική ευστοχία του Γιόχανς Θίμαν που έκανε την εμφάνιση της ζωής του.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με όπλο την άμυνά του αλλά και τον εξαιρετικό Σαντ-Ρος (2-8), οι «πράσινοι» ανάγκασαν τον Ρενέσες να καλέσει σε τάιμ άουτ. Αυτό, ξύπνησε κάπως τους Γερμανούς, που κατάφεραν να προσπεράσουν για πρώτη φορά στο ματς (11-10). Με ένα σερί 7-0 η ελληνική ομάδα πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ (11-17) με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού από τη μία, αλλά και η ανικανότητα της Άλμπα να υπερασπιστεί το δικό της καλάθι στο «ζωγραφιστό», έδωσε την ευκαιρία στο σύνολο του Κάτας να στείλει την διαφορά στο +10 (17-27). Ο Σίκμα με κάποιους εύκολους πόντους μείωσε για τους γηπεδούχους (23-27), όμως το τρίποντο του Δίπλαρου στο ντεμπούτο του (το μοναδικό του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο) αλλά και το εντυπωσιακό κάρφωμα του Παπαγιάννη έστειλαν τον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ (28-34).

Με τα τρίποντα των Παπαπέτρου, Σαντ-Ρος και Γουάιτ οι «πράσινοι» ανέβασαν την διαφορά (35-43), όμως οι Γερμανοί με ένα σερί 10-0, προσπέρασαν μετά από πάρα πολύ ώρα (45-43). Ο Μακ πήρε την σκυτάλη στον άτυπο διαγωνισμό τριπόντων, όμως τα δύο δικά του σουτ βρήκαν απάντηση τα καλάθια των Λο και Έρικσον (50-53). Στο τελευταίο ενάμισι λεπτό του τρίτου δεκαλέπτου έγιναν μεγάλες μάχες στο παρκέ, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιος πόντος.

Ο Γιόχανς Θίμαν, που μέχρι εκείνο το σημείο είχε μόλις δύο πόντους, σκόραρε τέσσερα σερί τρίποντα και ουσιαστικά έδωσε την νίκη στην Άλμπα. Ο Παναθηναϊκός ξέμεινε από δυνάμεις, έχασε ελεύθερα σουτ και έκανε εύκολα λάθη, που τον «πλήγωσαν» και χάρισαν στους Γερμανούς την ένατη νίκη τους φέτος με σκορ (74-65).

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 28-34, 50-53