Μπάιντεν: Όταν ο Τζο γνώρισε την Τζιλ. Αρκετά χρόνια προτού υπάρξει η πιθανότητα στον ορίζοντα να γίνει η νέα πρώτη κυρία των Η.Π.Α., η Τζιλ Μπάιντεν δέχθηκε ένα απροειδοποίητο τηλεφώνημα από έναν τύπο που ήθελε να της ζητήσει να βγουν ραντεβού.

«Πώς βρήκες αυτό τον αριθμό;», ήταν το πρώτο πράγμα που είπε στον τότε γερουσιαστή Joe Biden, όταν την κάλεσε το 1975.

Η ιδέα ήταν του αδερφού του, ωστόσο όταν της τηλεφώνησε, εκείνη ετοιμαζόταν να βγει με κάποιον άλλο. Όπως δήλωσε πολλά χρόνια μετά η νυν κυρία Biden σε βίντεο που έπαιξε στο εθνικό συνέδριο των Δημοκρατικών, τη ρώτησε: «Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να ακυρώσεις το ραντεβού σου;». Και αυτό έκανε. «Κάλεσα τον τύπο που θα βγαίναμε και του είπα ότι φιλοξενούσα ένα φίλο που με είχε επισκεφθεί και βγήκα έξω με τον Joe».

Μπάιντεν

Ο επίμονος Τζο Μπάιντεν

Ο Biden γενικά, δεν «το είχε» με τα ραντεβού· μάλιστα εκείνη την περίοδο προσπαθούσε ακόμα να ξεπεράσει ένα τραγικό γεγονός που είχε συμβεί στη ζωή του κάποια χρόνια νωρίτερα. Συγκεκριμένα, το 1972, η πρώτη του σύζυγος, Neilia Hunter Biden και η ενός χρόνου κόρη τους είχαν σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, φέρνοντας τα πάνω κάτω στη ζωή τη δική του και των γιων τους. Αλλά «όταν συνάντησα τη Jill, την ερωτεύθηκα μόλις την είδα», εξομολογήθηκε αργότερα.

Ο Τζο κατάφερε να κάνει εξαιρετική εντύπωση στην καθηγήτρια και απόφοιτη του πανεπιστημίου του Delaware. Θυμάται η Τζιλ Μπάιντεν: «Ήμουν τελειόφοιτη και έβγαινα με τύπους που φορούσαν τζιν, clogs και T-shirts, εκείνος ήρθε στην πόρτα και φορούσε ένα σπορ παλτό και loafers και σκέφτηκα “Θεέ μου, αυτό το πράγμα δεν πρόκειται ποτέ να δουλέψει, ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια”. Ήταν 9 χρόνια μεγαλύτερός μου! Αλλά βγήκαμε έξω για να δούμε την ταινία A Man and a Woman σε έναν κινηματογράφο στη Φιλαδέλφεια και πραγματικά τα βρήκαμε αμέσως», εξήγησε σε μία άλλη συνέντευξη η νυν κυρία Μπάιντεν. Όταν τη γύρισε σπίτι της, ο Biden έκανε χειραψία μαζί της για καληνύχτα και εκείνη τηλεφώνησε στη μητέρα της για να την ενημερώσει ότι επιτέλους είχε γνωρίσει ένα gentleman.

Η πολιορκία του Τζο Μπάιντεν

Εκείνος έκτοτε, ήθελε να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί της. «Θέλω πάρα πολύ να σε ξαναδώ», της είπε και κοίταξε την ατζέντα του. «Πέμπτη… όχι όχι, είμαι πολύ απασχολημένος. Παρασκευή, όχι… Τι λες για αύριο;», πρότεινε και ήξερε πως είχε «προδώσει» τα συναισθήματά του αμέσως.

Στη βιογραφία του «Promises to Keep: On Life and Politics», ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. επεσήμανε ότι η σχέση του με τη Τζιλ Μπάιντεν, ήταν ευκολότερη όταν η προοπτική του γάμου δεν είχε ακόμη τεθεί ως ζήτημα. «Εκείνη τότε ξεκινούσε την καριέρα της. Νομίζω πως ήταν ευκολότερο για την ίδια στο ξεκίνημα του φλερτ μας, όταν δε σκεφτόμουν το γάμο. Μας άρεσε και στους δύο που διασκεδάζαμε ξανά με κάποιον και ήθελε να το κρατήσει έτσι», γράφει. Έτσι, περίμενε ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να της γνωρίσει τους γιους του, Hunter και Beau, αλλά επειδή τα πήγαν πολύ καλά εξαρχής, η γνωριμία τους έγινε σύντομα και συχνά τους έπαιρναν μαζί τους όταν έβγαιναν έξω.

Η πρόταση γάμου X 5

Ο Τζο Μπάιντεν της έκανε πρόταση γάμου 5 (!) φορές. Η Τζιλ Μπάιντεν διευκρίνισε ότι δίσταζε να πει το «ναι» στην αρχή, εξαιτίας της στενής σχέσης που είχε δημιουργήσει με τους γιους του. «Αγαπούσα τόσο πολύ τα αγόρια. Ήθελα να είμαι σίγουρη ότι θα διαρκούσε για πάντα», ανέφερε. Ωστόσο, και τα παιδιά τη λάτρεψαν τόσο σε βαθμό ένα πρωινό να πουν στον πατέρα τους «Μπαμπά, νομίζουμε πως ήρθε η ώρα να παντρευτούμε τη Jill».

Διαβάστε επίσης Η Τζιλ Μπάιντεν κάνει ανακαίνιση στον Λευκό Οίκο.