Εκτός της εθνικής ομάδας μπάσκετ για το Μουντομπάσκετ 2023 τέθηκε και ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Όπως ανέφεραν οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν, ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν προλαβαίνει να είναι στην επιθυμητή κατάσταση τις ημέρες του Μουντομπάσκετ και έτσι τέθηκε εκτός συνέχειας της προετοιμασίας της Εθνικής, κάτι που συνέβη και για τον αδελφό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, επίσης λόγω τραυματισμού.

Ο Δημήτρης Ιτούδης με το τέλος της σημερινής προπόνησης της εθνικής ανδρών στο ΟΑΚΑ ανακοίνωσε τους 14 παίκτες που θα ταξιδέψουν για το Άμπου Ντάμπι και το σημαντικό τουρνουά προετοιμασίας με αντιπάλους τις ΗΠΑ και Γερμανία, από τους οποίους και θα προκύψει η τελική 12άδα για το Μουντομπάσκετ.

Σημειώνεται πως ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν ο παίκτης, από τους 15 που συμμετέχουν στο κανονικό πρόγραμμα της προετοιμασίας, ο οποίος δεν θα ακολουθήσει την αποστολή.

«Η εμπειρία ήταν συναρπαστική, όπως πάντα στην Εθνική ομάδα. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό από την πρώτη μέρα, νιώθω μέλος της ομάδας και εύχομαι να είμαι και σε επόμενες κλήσεις και προσπάθειες και η θετική μου σκέψη θα είναι μαζί της για το καλύτερο αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο», είπε ο Τολιόπουλος, ο οποίος θα προπονηθεί και αύριο και θα αποχαιρετίσει την ομάδα.

Αναλυτικά, οι 14 παίκτες που θα συμμετάσχουν στην αποστολή για τα φιλικά με ΗΠΑ και Γερμανία είναι οι: Κώστας Παπανικολάου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Τόμας Ουόκαπ, Γιώργος Τσαλμπούρης και Μανώλης Χατζηδάκης.

Οριστικά εκτός Μουντομπάσκετ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

O ‘’Greek Freak’’, κατά κόσμον Γιάννης Αντετοκούνμπο, δεν κατάφερε να είναι έτοιμος για την προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδος, καθώς το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στο γόνατο, δεν τον αφήνει να ταξιδέψει στην Ασία για το Μουντομπάσκετ.

Η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο προβληματίζει τον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής ομάδας, Δημήτρη Ιτούδη, καθώς θα πρέπει να χειριστεί το ρόστερ χωρίς τον “Greek Freak’’, διότι είναι ένα τεράστιο πλήγμα στην front line της «γαλανόλευκης». Στην αποστολή για το Παγκόσμιο δεν θα είναι ούτε ο Κώστας Αντετοκούμπο, με τον σέντερ του Παναθηναϊκού να μην μπορεί να ενταχθεί στο σχήμα εξαιτίας του τραυματισμού του στο γόνατο.

Η Ελλάδα έχει να δώσει ακόμα δυο κρίσιμα φιλικά στο Άμπου Ντάμπι με αντιπάλους τη Γερμανία και την ανανεωμένη ομάδα των ΗΠΑ, που θα την αντιμετωπίσουμε στην φάση των ομίλων μαζί με την Ιορδανία και την Νέα Ζηλανδία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Τα νέα δεν ήταν τα επιθυμητά από την τελική ιατρική γνωμάτευση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο κύπελλο.
Ο Γιάννης ακολούθησε εντατικό ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας το προηγούμενο διάστημα με στόχο να προλάβει τη διοργάνωση, όμως οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν ότι δεν θα είναι έγκαιρα σε κατάσταση αγωνιστικής ετοιμότητας.

Μετά την οριστική κατάληξη της υπόθεσης, ο ίδιος δήλωσε τα εξής:

“Όλοι γνωρίζουν το πάθος και την αγάπη μου για την Εθνική Ομάδα. Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν του NBA, πίεζα συνεχώς το κορμί μου στα όριά του, προκειμένου να είμαι στην κατάσταση που ήθελα για παίξω στο Παγκόσμιο.

Δυστυχώς, μετά από μήνες δουλειάς αλλά και πολλές συζητήσεις με το ιατρικό team, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν έχω επανέλθει σε βαθμό που να μπορώ να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο. Αυτό ξεκάθαρα δεν ήταν επιλογή μου και πλέον πρέπει να συνεχίσω την δουλειά ώστε να επιστρέψω στο επίπεδο που αγωνίζομαι όλα αυτά τα χρόνια.

Η απογοήτευση είναι τεράστια διότι η απόφαση του ιατρικού επιτελείου δεν μου αφήνει περιθώρια επιλογής. Σε περίπτωση, που συνέχιζα να πιέζω τον εαυτό μου να επιστρέψει, θα έβαζα τον εαυτό μου και την υγεία μου σε ρίσκο.

Ο προσωπικός μου στόχος αλλά και της Εθνικής μας ομάδας, είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και θα είναι τεράστια τιμή για μένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους αγώνες του».

Αδέλφια Αντετοκούνμπο: Πόσα εκατομμύρια δολάρια βγάζουν τον χρόνο

Διαβάστε ακόμη: