Ο Γκόρντον Χέρμπερτ ήθελε να κάνει κάτι απλό. Να καθίσει στο πάτωμα, να κλείσει τα μάτια του και να ονειρευτεί. Η Γερμανία είναι πρωταθλήτρια Κόσμου. Η νέα κάτοχος της κορυφής για πρώτη φορά στην ιστορία της. Και δεν είναι όνειρο. Είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Και ο Καναδός (με τις φινλανδικές ρίζες) προπονητής επιβεβαίωσε αυτό που έλεγε στον ημιτελικό. Ήταν τόσο συγκεντρωμένος στην αναμέτρηση της Γερμανίας με τις ΗΠΑ, που δεν ασχολήθηκε καν να δει τι έγινε στον άλλο ημιτελικό.

Μουντομπάσκετ 2023: Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Γερμανία

Η… ονειρική πορεία της Εθνικής Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, ολοκληρώθηκε με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο, καθώς τα «πάντσερ» κατέκτησαν στη Manila Mall Of Asia Arena το πρώτο χρυσό της Ιστορίας τους στη διοργάνωση. Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ επικράτησε με 83-77 της Σερβίας στον σπουδαίο τελικό, περιορίζοντας τους «πλάβι» στο δεύτερο τους αργυρό, μετά το 2014.

Η κομβική τρίτη περίοδος

Οι Γερμανοί επιβλήθηκαν της Σερβίας στον τελικό της διοργάνωσης με σκορ 83-77 και κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απολύτως ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες 47-47.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, οι Γερμανοί έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο και προηγήθηκαν με 12 πόντους διαφορά (69-57). Οι Σέρβοι έκαναν τιτάνια προσπάθεια στο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και περιορίστηκαν στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Διαβάστε ακόμη: