Οι ποδοσφαιριστές που επιλέξουν να φορέσουν περιβραχιόνιο στα χρώματα του ουράνιου τόξου στο επερχόμενο Μουντιάλ του Κατάρ, ενδέχεται να αποβληθούν από τη διοργάνωση.

Πρόκειται για πρωτοβουλία στο πλαίσιο της καμπάνιας «OneLove» η οποία τρέχει από το 2020.

Οι αρχηγοί της Αγγλίας και Γερμανίας είναι μεταξύ αυτών που έχουν εκφράσει τέτοια πρόθεση, ωστόσο πρέπει να λάβουν σχετική άδεια από τη FIFA, που δεν έχει ακόμα δοθεί.

Με τη διοργάνωση να είναι δύο μήνες μακριά, οι εν λόγω χώρες – κι άλλες που έχουν εκφράσει ανάλογη θέληση – μπορεί να έρθουν σε ευθεία ρήξη με τη FIFA.

Στο Κατάρ διώκονται ποινικά οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και είναι πολλές οι προσωπικότητες του αθλητισμού που έχουν εκφράσει, δημοσίως, την αντίθεσή τους στη διοργάνωση.

Η περίπτωση αποβολής των ποδοσφαιριστών που φορέσουν το περιβραχιόνιο θεωρείται δύσκολη, αλλά δεν έχει διαψευστεί κατηγορηματικά αυτό το σενάριο.

«Είναι τιμή μου να συμμετέχω μαζί με τους συναδέλφους μου, αρχηγούς των εθνικών ομάδων, στην υποστήριξη της σημαντικής εκστρατείας “OneLove”» δήλωσε ο Χάρι Κέιν, αρχηγός της Αγγλίας.

«Ως αρχηγοί μπορεί όλοι να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλον στο γήπεδο, αλλά στεκόμαστε μαζί ενάντια σε όλες τις μορφές διακρίσεων. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό σε μια εποχή που ο διχασμός είναι κοινός στην κοινωνία» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη: