Μερικά λεπτά μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Μαρόκου (στο πλευρό της Ισπανίας και της Πορτογαλίας) για τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, προέκυψε έντονη φημολογία, που εμφάνιζε την Ελλάδα μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο να έχουν καταθέσει, επίσης, κοινή πρόταση στη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, κύκλοι του Υφυπουργείου Αθλητισμού διέψευσαν κατηγορηματικά τη συγκεκριμένη φήμη, καθώς «δεν υπάρχει επίσημη (ή ανεπίσημη, ή οιαδήποτε άλλης μορφής) κατάθεση στη FIFA συνυποψηφιότητας της χώρας μας –μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο– για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030. Εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο, όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, την 8η Φεβρουαρίου»

Η φημολογία είχε αρχίσει να αναπτύσσεται για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο, με την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση να έρχεται στις αρχές Φεβρουαρίου διά στόματος του Υφυπουργού Αθλητισμού. Αυτό, διότι ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε σπεύσει να διαψεύσει δημοσίευμα του Politico, που έγραφε για «εξαγορά» της Ελλάδας από τη Σαουδική Αραβία, σημειώνοντας, όμως, ότι υπάρχουν επαφές για την ανάληψη της διοργάνωσης.

«Το δημοσίευμα του Politico, περί “εξαγοράς” της Ελλάδας από τη Σαουδική Αραβία για το Μουντιάλ 2030, είναι γεμάτο ανακρίβειες. Μεταξύ των δύο χωρών και της Αιγύπτου διεξάγονται μεν επαφές, αλλά ακόμη βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης δυνατοτήτων για κατάθεση υποψηφιότητας», είχε αναφέρει τότε, ο κ. Αυγενάκης.

Το πότε (και αν) θα πάρει επίσημη μορφή η συγκεκριμένη υποψηφιότητα θα γνωστοποιηθεί σύντομα (ούτως ή άλλως, η επιλογή θα πραγματοποιηθεί το 2024), αλλά μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο επίσημες υποψηφιότητες που αφορούν συνδιοργάνωση. Η πρώτη αφορά τις Ισπανία, Πορτογαλία και το Μαρόκο (που έλαβε τη θέση της Ουκρανίας, η οποία αρχικά ήταν μαζί με τις δύο χώρες της ιβηρικής χερσονήσου) και η δεύτερη, την κοινή υποψηφιότητα των Αργεντινής, Ουρουγουάης, Παραγουάης και Χιλής.

Διαβάστε ακόμη: