search

ΣΠΟΡ

Μουντιάλ 2022-Δημοσκοπηση Reuters : Φαβορί η Βραζιλία – Νεϊμάρ ή Μέσι για τη Χρυσή Μπάλα

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες περίμεναν να κερδίσει η Βραζιλία, ενώ το 30% μοιράστηκε ισομερώς μεταξύ Γαλλίας και Αργεντινής. Η Γερμανία, η Αγγλία και το Βέλγιο σημείωσαν υψηλό μονοψήφιο σκορ.

Μουντιάλ 2022-Δημοσκοπηση Reuters : Φαβορί η Βραζιλία

Η Βραζιλία αναμένεται να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο για έκτη φορά στο τουρνουά που ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου στο Κατάρ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters που προέβλεψε με επιτυχία την τελευταία φορά τους πρωταθλητές το 2010.

Η παγκόσμια έρευνα με 135 αναλυτές που παρακολουθούν το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο συμφώνησε με τα προγνωστικά της στοιχηματικής αγοράς ότι η Βραζιλία θα θριάμβευε για πρώτη φορά από το 2002.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες περίμεναν να κερδίσει η Βραζιλία, ενώ το 30% μοιράστηκε ισομερώς μεταξύ Γαλλίας και Αργεντινής. Η Γερμανία, η Αγγλία και το Βέλγιο σημείωσαν υψηλό μονοψήφιο σκορ.

«Η Βραζιλία έχει μεγάλες πιθανότητες αυτή τη φορά με το βάθος και την ποικιλία στην επίθεση της σε συνδυασμό με την πείρα του [μέσου] Κασεμίρο και του Τιάγκο Σίλβα στα μετόπισθεν», δήλωσε ο Γκαρίμα Κάπουρ, οικονομολόγος στην Elara Capital στη Βομβάη.

Το ταλέντο της Βραζιλίας ήταν εξέχον στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, με τους Νεϊμάρ και Βινίσιους Τζούνιορ, οι οποίοι έχουν σημειώσει λαμπρό ξεκίνημα στη σεζόν των Παρί ΣΖ και Ρεάλ αντιστοίχως, σε συνδυασμό με το δίδυμο τερματοφυλάκων Άλισον και Έντερσον να λάμπουν επίσης.

«Αποθέτουμε μια πιθανότητα 17% στη Βραζιλία να κερδίσει το τουρνουά, η οποία μεταφράζεται σε πιθανότητες πέντε προς ένα», έγραψε ο Πίτερ Ντίξον, επικεφαλής αναλυτής κινδύνου για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στη Fitch Solutions στο Λονδίνο.

Ο κ. Ντίξον ανέδειξε δεύτερη τη Γερμανία με 11% (8 προς 1) και τρίτη τη Γαλλία με 8% (11 προς 1).

Οι υπολογισμοί του διαφέρουν από τις αποδόσεις των bookmakers, οι οποίες έχουν την Αγγλία ως τρίτο φαβορί σε σύγκριση με την πιθανότητα 4% του κ. Ντίξον, κυρίως επειδή οι αποδόσεις των γραφείων στοιχημάτων υπολογίζονται με βάση το ποσό που θα χρειαστούν να πληρώσουν και όχι τις πιθανότητες.

Οι προβλέψεις τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποιούσαν επίσης ποσοτικά μοντέλα ενώ άλλοι χρησιμοποιούσαν απλούστερες μεθόδους όπως εικασίες και δεισιδαιμονίες.

Η EA Sports – δημιουργός του franchise gaming της FIFA και η οποία έχει προβλέψει σωστά τους νικητές των τριών προηγούμενων Παγκοσμίων Κυπέλλων προσομοιώνοντας και τους 64 αγώνες στο παιχνίδι της – είπε ότι η Αργεντινή θα σήκωνε το τρόπαιο.

Η Αργεντινή, αήττητη από την ήττα από τη Βραζιλία τον Ιούλιο του 2019, πλησιάζει στο ρεκόρ της Ιταλίας με το μεγαλύτερο αήττητο σερί για οποιαδήποτε ομάδα στο διεθνές ποδόσφαιρο.

Σχεδόν το 50% των απαντήσεων προήλθε από την Ευρώπη, ακολουθούμενη από τη Βόρεια Αμερική και την Ασία με περίπου 15% η καθεμία. Οι προβλέψεις της Νότιας Αμερικής ήταν λίγο πάνω από το 10% και οι υπόλοιποι ήταν από την Αφρική, την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία.

Η νίκη της Ισπανίας στο τουρνουά του 2010 στη Νότια Αφρική ήταν η τελευταία έρευνα του Reuters που προέβλεψε σωστά τον νικητή. Οι οικονομολόγοι απέτυχαν να προβλέψουν τον τέταρτο τίτλο της Ιταλίας το 2006 και τους δύο τελευταίους που κέρδισαν η Γερμανία και η Γαλλία.

Εάν η Γαλλία διατηρήσει το τρόπαιο, θα γίνει πρώτη μετά τη Βραζιλία το 1962.

Η συνεχής αποτυχία της Αγγλίας να κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά από το 1966 δεν αποθάρρυνε το 5% των όσων ερωτήθηκαν να δηλώσουν ότι θα το καταφέρει φέτος.

«Έχοντας αποτύχει να οικοδομήσει τη δυναμική που οδήγησε το έθνος στον τελικό του Euro 2020, οι αιώνιες αποτυχίες της Αγγλίας δεν μπορούν παρά να ελπίζουν να ξεπεράσουν τους 16 τελευταίους αυτή τη φορά», δήλωσε ο Άιζακ Ματσέγκο, οικονομολόγος της Nedbank στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Η Δανία ήταν στην κορυφή της λίστας των αουτσάιντερ.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες ήταν μοιρασμένοι ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και τον συμπαίκτη του στην Παρί, Νεϊμάρ, για τον νικητή της Χρυσής Μπάλας – που απονέμεται στον καλύτερο παίκτη. Ο Αργεντινός μαέστρος την κέρδισε για τελευταία φορά πριν από οκτώ χρόνια στη Βραζιλία.

Ένας άλλος παίκτης της Παρί, ο Κιλιάν Εμπαπέ, επιλέχθηκε ως ο πιο πιθανός να πετύχει τα περισσότερα γκολ για να κερδίσει το βραβείο του Χρυσού Παποτσιού.

Το Κατάρ φέρεται να έχει ξοδέψει περίπου 220 δισεκατομμύρια δολάρια για τη διοργάνωση του τουρνουά – σχεδόν δεκαπέντε φορές περισσότερα από το δεύτερο πιο ακριβό – αλλά το 41% ​​των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα είχε μακροπρόθεσμο οικονομικό αντίκτυπο.

Σχεδόν το ίδιο ποσοστό δήλωσε ότι θα ήταν καθαρά θετικό ενώ το 21% δήλωσε ότι θα ήταν αρνητικό.

Διαβάστε ακόμη: